Bună ziua,
Am nevoie urgentă de ajutor... !!! ªtiu ca m-am trezit cam târziu, dar poate totuşi cineva are un pic de timp şi pt. problema mea...
Cum se calculează, ce se reţine, ce se virează, cum se completează declaraţia de şomaj la o societate care are 2 angajaţi (cu salarii de bază 700 şi 450 lei) şi de la 1 iunie mai angajează o studentă (anul 1 de studii, învăţământ de zi), în funcţia de secretară, cu salariul de bază de 550 lei. Menţionez că a depus dosarul la şomaj pe data de 13.06.2007.
Mulţumesc anticipat !
da contributia angajator somaj este 2 % sz, am scris din viteza si gresit
si inca o precizare: daca nu a lucrat luna complet si deducerea este proportionala cu nr. de zile lucrate, sau daca ai solicitat si s-a aprobat aceasta conventie cu data de 13 suma dedusa nu este intreaga.
Pentru toţi cei interesaţi, vă relatez cum am rezolvat problema:
1. Trezoreria de sector pentru deschiderea unui cont – pt. cont: dosar cu copii după actele societăţii şi după convenţie + originale pt. confirmare.
2. Până la data de 25 ale lunii următoare celei pt. care se solicită subvenţia se depune la A.M.O.F.M. Bucuresti (Spătaru Preda), următoarele documente : a) statul de plată semnat şi ştampilat în original; b) declaraţie lunară la şomaj (vizată în prealabil la et. 3, cam. 34 la AMOFM) în 3 exemplare + discheta sau trimisă pe e-mail (1 exemplar + confirmarea de primire); c) foaia de pontaj semnată şi ştampilată în original; d) tabel nominal lunar în 2 exemplare, semnate şi ştampilate în original; e) copie după cererea de deschidere cont trezorerie.
Dacă nu depuneţi actele menţionate până la data de 25, pierdeţi subvenţia pe luna respectivă.
Pentru încadrări în muncă după data de 01.01.2007, subvenţia acordată este: A – 390 Ron (pt. absolvenţii ciclului inferior al liceului, ai şcolilor de artă şi meserii şi de şcoală profesională); B - 468 RON (pt. absolv.de liceu, colegiu sau postliceală); C – 585 RON (pt. absolv. de învăţământ superior). *Subvenţia acordată se deduce din contribuţia de 2 % (şomaj angajator), iar diferenţa se virează. *Firma este scutită de plata contribuţiei datorată de angajator (2%) la B.A. pt. Somaj dacă subvenţia acordată depăşeşte contribuţia angajatorului - AMOFM virează subvenţia în contul de trezorerie, urmănd în acest caz să faceţi un OP de transfer sume din trezorerie în contul dvs. curent.
Exemplu de compl. a tabelului (anexa 6 la norme conf. prev. art. 80 - L 76/ 2002) şi a decl. de şomaj în cazul unei firme care nu are nici un angajat şi la data de 01.06.2007, angajează un student (anul 1 de studii, învăţământ de zi), cu sal. de bază 550 RON, iar cererea pt. subvenţie o face la data de 13.06.2007, dată la care încheie şi convenţia cu A.M.O.F.M., conf. art. 80 din Legea 76 / 2002. TABEL NOMINAL - COL. 4 = 550 RON; COL. 5 = 104 RON (13 zile x 8 ore); COL. 6 = 290 RON (468÷168x104 / subv.÷ore lună x nr. ore efectiv lucrate); COL. 7 = 340 RON (550 ÷ 168 x 104) - C 1 = 7 RON - (2 % x total col. 7 / 340 x 2 %); TOTAL SUME CUVENITE = 297 RON (Total col. 6 + Total C1). DECLARAŢIE - Anexa 2 – Subventii, scutiri si reduceri – la rd. 1 / col. 2 = 4 RON ; col. 3 = 286 RON, iar la rd. 2 / col. 2 = 7 RON.
Sper să vă fie de folos. O săptămână frumoasă tuturor !
Mico, eu intelesesem ca te referi la angajarea unei studente pe perioada de vacanta....de aceea am zis ca subventia e de 50% din sal.min.brut pe tara:) , iar tu te refereai la angajarea unui absolvent al unei institutii de invatamant (mea culpa, nu am fost atenta):)
Nedumerire: de ce pt. absolventii de invatamant superior subventia e doar de 1,5 x sal.min.brut pe tara? Conf. CCMUN 2007-2010 pt.absolventii unei institutii de invatamant superior de lunga durata ar trebui sa fie de 2 x sal.min.brut, nu? #-o
Simplu!!!
Asta e subventia acordata de stat!
Salariul poate fi de 4 ori minimul pe ec subventia insa ramane 1,5.
Crezi ca ar fi normal ca salariul sa fie subventionat 100%?
Simplu!!!
Asta e subventia acordata de stat!
Salariul poate fi de 4 ori minimul pe ec subventia insa ramane 1,5.
Crezi ca ar fi normal ca salariul sa fie subventionat 100%?
Nu, adi :). Ma mira doar ca au pastrat coeficientii de salarizare din CCMUN 2006 (din moment ce tin cont de ei, ar trebui si actualizati ;) - parerea mea)