avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa-sambete lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa-sambete lucrate

Buna ziua,eu lucrez la un service auto si am programul de la ora8 la ora 16 cu pauza de masa o jumatate de ora.Pentru aceasta pauza lucrez in fiecare sambata de la 8 la 13?Este legal,mai ales ca in contractul individual de munca se specifica 5 zile lucratoare a cate 8 ore?Daca intr-o sambata nu vi la servici ti se ia o zi din concediu sau esti amenintat.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Voican , Avocat 17:14, 11 Iulie 2010
este ilegala chestiunea cu lucrul sambata. pauza de masa se include in programul de lucru. mai mult, lucrul de sambata este platit dublu.
Buna ziua.Nu, nu este legal.In situatia prezentata de dvs se incalca dispozitiile art.132 alin.1 din Codul Muncii care prevede ca repausul saptamanal se acorda in doua zile consecutive,de regula sambata si duminica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa recuperata in ziua de sambata MANITOU MANITOU Buna ziua.lucrez in cadrul unei fabrici de plicuri pe postul de stivuitorist.Seful meu ma ponteaza decat 7,5 ore pentru ca spune el pauza de masa nu este ... (vezi toată discuția)
Program de lucru TOBASTIAN TOBASTIAN Buna ziua, Sunt angajat la un hotel din Timisoara la departamentul rezervai si azi am primit vestea a o sa mi se schimbe programul de lucru dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Ordine interioara neluciarnau neluciarnau Este corect ca muncitorii sa lucreze 2 sambete pe luna de la 7 la 13 pentru pauzele de masa si de fumat? Mentionez ca pauzele sunt 2x10min.pt.fumat .1x30min pt ... (vezi toată discuția)