avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2047 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale srl decesul administratului unic
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

srl decesul administratului unic

sotul meu a decedat,era asociat unic al unui srl,momentan firma este suspendata pe 1 an,dar nu stiu cum se procedeaza dupa expirarea suspendarii.vreau sa mentionez ca actualmente firma are si o datorie de 12oo ron la buget.ce se va intimpla?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 22:29, 6 Aprilie 2012
in cazul in care mostenitorii nu doresc preluarea societatii, aceasta se va dizolva!
dar cu datoria srl -ului ce sa fac?N-am posibilitati sa o platesc.
Verificati daca in actul constitutiv exista o prevedere cu privire la preluarea partilor sociale de catre mostenitori. La dezbaterea succesiunii este necesar ca mostenitorii sa se pronunte asupra partilor sociale.
In privinta datoriei, societatea este direct raspunzatoare de neindeplinirea obligatiilor fiscale. Luati in considerare faptul ca o datorie la bugetul de stat produce penalitati de intarziere si dobanzi care se adauga la debitul principal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decesul unui asociat al firmei CsatariRobert CsatariRobert Daca un asociat a decedat si a mai ramas doar unul care sunt urmarile? Firma are datorii neincheiate cu statul. Firma cand ajunge la pragul falimentului? Si ... (vezi toată discuția)
Obligatia mostenitirului testamentar de preluare a datotiilor defunctului George Chiriac George Chiriac Buna ziua, unchiul meu a decedat si neavand mostenitori rezervatari m-a desemnat pe mine mostenitor testamentar unic. Recent am aflat ca inainte de moarte ... (vezi toată discuția)
Sot decedat -firma comuna cu sotia mariana55_ro mariana55_ro Buna ziua ! sotul a decedat.Sotii aveau o firma (srl) 50% +50%.care are datorii la stat.Datoriile societatii afecteaza masa succesorala ? intra firma la ... (vezi toată discuția)