avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea Locul I la decese, in accidente rutiere. Multi ...
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

Locul I la decese, in accidente rutiere. Multi autori morali, liberi !!!

Este revoltator ca am ajuns pe primul loc la numarul de morti, anual , pe soselele noastre, pline de gropi, de soferi teribilisti si de foarte multi ghinionisti.
Acestia din urma, sunt comdamnati pentru ca s-au aflat la locul si momentul nepotrivit., acolo, unde unul cu masina ~tare~ face slalom, ii scartie rotile, deruteaza pe cei din trafic, ii forteaza pe ceilalti la manevre menite sa evite coliziuni dar.. din pacate , se soldeaza cu decesul lor, sau a altor persoane nevinovate, din masini sau, de pe strada.
Ce fac teribilistii in acest timp??? Isi vad de drum, cu aceeasi viteza, cu aceeasi iresponsabilitate. Sunt camerele video, martori care au inspiratia sa le retina numerele , dar...
Daca sunt identificati,. nu au nici o durere de cap !! Dar au cei care , daca au scapat cu viata sunt mutilati si condamnati, sau mortii poarta vina, nicidecum ei.
La noi nu exista pedepse pentru iresponsabilii care produc tragedii, pe principiul domino-ului - autorii morali..
In ultimul an, avem de peste 8 ori mai multi morti, ca Marea Britanie si ne aflam pe primul loc in Uniunea Europeana, in privinta ratei evenimentelor rutiere soldate cu morti si raniti grav.
Din 1990 si pana in prezent, peste 62.000 de romani au murit in evenimente rutiere
Cine, ce trebuie sa faca ?
Toti cate ceva,... sau nimeni.. nimic...
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
ContSters122901, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 01:38, 1 August 2010
Legislatia din domeniul rutier la noi este prea blanda si incurajeaza
teribilistii, consumatorii de alcool care se suie la volan, imbecilii
care conduc inconstient.
Daca s-ar fi analizat legislatia rutiera europeana s-ar vedea ca este aspru
sanctionata conducerea pe drumul public in stare de ebrietate.
Pe langa lege, organele statului ar trebui sa-si asume un rol preventiv
mai important, rol care nu trebuie sa se limiteze la crestereea taxelor.
In scoli nici nu mai exista cursuri de educatie rutiera.
Cauzele acidentelor sunt multe, accidentele sunt si mai multe, iar masurile
de limitare a numarului accidentelor nu prea exista.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Daniel Coman, Avocat
Buna seara.
Ma bucur ca a avut cineva initiativa deschiderii acestui subiect.Ai dreptate dra.Indines soselele noastre sunt un calvar in toate sensurile.
1.Starea drumurilor este cumplita.
2.Participantii din trafic fara cuvinte.
Desi detin permis de conducere de ~16,17 ani imi este groaza sa ies in jungla asta de trafic.~Toti soferii sunt nervosi,obraznici,Grabiti.Ei cu graba asta am eu o problema:datorita ei se intimpla multe TRAGEDIIIII una din ele pot spune ca am trait-O. Am vazut un accident cu multi ani in urma dar care ma urmareste si acum.
3.Teribilismul multor soferi ( niste copii )care nu stiu inca regulamentul dar au masini ( Tunate ) foarte puternice si conduc de parca ar fi singuri pe sosele.
Aici consider ca in unele cazuri au o vina si parintii.De ce??? Pentru ca:
-Masina aceea daca este de ( Marca )nu stie sa conduca singura.
-Daca copilul incalca regulili de circulatie(sau mai rau au un accident cu vatamare)se dau peste cap sa-l scape nepedepsit.( In privinta asta ii inteleg intr-o anumita masura,dar nu prea mare)
-Atunci cind fac praf o masina....ii cumpara imediat alta mai ( Buna) cunosc cazuri.
-Si ce este mai dureros si nedrept " Cei care scapa nepedepsiti de lege in accidente destul de grave".Televizoarele sunt pline cu astfel de cazuri.
Subscriu la faptul ca legea rutiera in Romania este prea blanda. Imi aduc aminte ca mai de mult am citit ca in Belgia (daca retin bine) pentru conducerea unui autovehicul cu o imbibatie in sange de 1,50 mg/l pedeapsa este o amenda de 11000 euro si suspendarea dreptului de a conduce pe timp de 5 (cinci) ani. La noi la o fapta de o asemenea gravitate pedepsa este condamnarea cu suspendare, anularea permisului de conducere cu posibilitatea de a-l redobandi peste un an.
No comment.
Nu cred ca e vorba de duritatea legii.
Problema este acordarea prea usoara sau chiar 'pe sub mana' a carnetelor de sofer.
La asta, se adauga nesimtirea si tupeul multora dintre asa-zisii soferi.
Amenda de 10000E la un salariu de 5000 nu-i rau...dar la unul de 500, este.
Nu amenda este solutia.
Trebuie tratata cauza, nu efectul.
f real si dureros in acelasi timp.iar marii intelepti de la ministerul justitiei care au elaborat noul cod penal au continuat sa fie la fel de permisivi cu sanctionarea acestor fapte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilizarea conducatorilor auto Gaby811 Gaby811 Citind mesaje din sectiunea destinata codului rutier am ajuns la concluzia ca in Romania sunt multi conducatori auto care nu au simtul raspunderii la volan. ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. Întreb pentru un vecin care din păcate deja executa ... B.mar B.mar Bună ziua. Întreb pentru un vecin care din păcate deja executa o pedeapsa cu executare pentru conducere fără permis. La judecătoria Botoșani a fost ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat probleme ContSters66930 ContSters66930 Buna ziua... Acum ...cam o luna am ramas fara permis pt ca nu as fi acordat prioritate iar cineva m-a tamponat... la asta s-a redus explicatia militianului ... (vezi toată discuția)