avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis suspendat probleme
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis suspendat probleme

Buna ziua...
Acum ...cam o luna am ramas fara permis pt ca nu as fi acordat prioritate iar cineva m-a tamponat... la asta s-a redus explicatia militianului desi stia ca acolo este o intersectie ciudata unde nu poti sa intri in ea fara sa te opresti in metru in metru ca sa o poti traversa... dar cum semnul meu era cedeaza trecerea... am fost vinovat.
La militie am primit amenda de 150 ron pe loc 6 puncte de amenda si suspendarea permisului pe 90 de zile...
Am ajuns acasa si am pus si eu mana pe legislatie sa vad daca este corect ce mi-a dat organul in cauza... se pare ca trebuia sa primesc 60 de zile nu 90 cum mi-a dat organul. Acum cateva zile primesc de la militie o hartie prin care sunt instiinta ca permisul meu a fost suspendat pt 60 de zile nu 90 cum mi-a dat militianul.
In cazul asta pe cine sa cred? pe procesul verbal de la miliatian nu este scris decat amenda punctele si ca este suspendat fara a se trece durata suspendarii pe procesul verbal.
Mentionez ca aceasta tamponare nu a avut urmari cu victime...sau raniti... doar cateva indoituri de tabla.

In aceeasi saptamana la distanta de 2...3 zile un coleg de-al meu circula regulamentar pe un drum public din acelasi sector unde am avut si eu accidentul si este lovit in plin de o masina de la servicul de interventie si paza ARGUS... Colegul meu era in masina cu inca 3 persoane. Accidentul a fost cu raniti... in special colegul meu care era soferul (cu rani la mana stanga si la cap) si persoana din spatele lui care a avut 4 coaste rupte...probleme cu soldul si picioarele....
Problema apare in felul urmator... cel ce i-a lovit... a scapat nepedepsit...nici permis suspendat nici amenda si nici puncte.
Spun asta pt ca la cateva saptamani dupa accident eu impreuna cu colegul meu ne-am intalnit cu persoana care l-a lovit la locul accidentului...el venind cu masina de serviciu (jipan-ul de la ARGUS) ...conducand-ul pe drumurile publice... si coborand de la volan.

Cum vi se pare acest lucru? Mie inca o data mi se confirma faptul ca in Romania legea este pt prosti... iar cine nu o respecta...e mare si tare... adica furi azi o paine ca nu au ce manca copiii tai acasa... esti prins si faci puscarie grea.... iar daca furi miliarde de euro... "salut sefu'! " ca de...n-au ce manca puradeii acasa.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:19, 26 Septembrie 2008
Puteti contesta procesul verbal in termen de 15 zile de la comunicare , la judecatoria in a carei raza teritoriala a fost savarsita contraventia!
Art. 96.din OUG 195-2002 prevede:

(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti ori de înlocuitorul acestuia, pe raza căreia a fost săvârşită una dintre faptele prevăzute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3) şi art. 102 alin. (3), sau de către şeful poliţiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române ori de adjunctul acestuia pentru faptele constatate de poliţiştii rutieri din subordine. În cazul cumulului de 15 puncte de penalizare, suspendarea exercitării dreptului de a conduce se dispune de către şeful poliţiei rutiere a judeţului sau a municipiului Bucureşti pe raza căreia îşi are domiciliul sau, după caz, reşedinţa titularul permisului de conducere.

Daca considerati ca soferul care a lovit pe colegul Dvs. a fost favorizat prin neretinerea permisului de conducere puteti sa sesizati acest fapt pe cale ierarhica.

Durata perioadei de suspendare a dreoptului de conducere nu se trece in procesul verbal de contraventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat pe 60 de zile ContSters66930 ContSters66930 Am vazut mai sus o problema...dar nu o inteleg. Am avut o tamponare in urma cu 61 de zile (astazi) mi-a fost retinut permisul de conducere pe o perioada ... (vezi toată discuția)
Schimbarea suspendarii initiale a permisului de conducere pe 60 zile, in 90 zile Mike67 Mike67 Buna ziua tuturor! As dori sa stiu daca cineva de pe acest forum a mai trecut prin aceasta situatie, sau daca are cineva vreun sfat. Evenimentul s-a ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto pe perioada determinata CarolinaR CarolinaR Buna ziua, Am o intrebare: mi-a fost suspendat permisul auto in baza OUG 195/2002, art. 101, insa in procesul verbal nu este mentionata nicaieri nici ... (vezi toată discuția)