avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... permis de conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

permis de conducere

CE SE intampla cu permisul de conducere daca a fost retinut pt cercetare penala (alcool 1/mie in prima proba)si apoi sentinta a fost 3 luni cu executare????
Permisul se anuleaza si dupa ce au trecut 6 luni de la data executarii pedepsei in regim privativ de libertate persoana respectiva se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In cazul in care s-a dispus suspendarea conditonata a executarii pedepsei, conform art.81 din Codul penal , posibilitatea de redobandire a dreptului de a conduce pe drumurile publice va exista cand se va scurge termenul de 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti de condamnare.
Asdar, veti putea sustine acest examen, in pofida antecedentelor penale.
Reabilitarea , care inlatura interdictiile si decaderile ce decurg din aceasta sanctionare, nu constituie un impediment , in vederea inscrierii la o asemenea testare.

( aceasta opereaza numai dupa scurgerea unei termen compus din pedeapsa efectiv aplicata, la care legiutorul a adauat doi ani ).

Va trebui sa participati la cursurile de legislatie rutiera.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da pentru permis? teo_mariana teo_mariana as dori sa stiu daca ma pot inscrie la scoala de soferi daca in anul 2008,am savarsit infractiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul ne avand ... (vezi toată discuția)
Reabilitare, examen pentru un nou permis de conducere lliviu lliviu :((am o condamnare de 5 luni cu suspendare pentru ca am condus sub inflenta alcoolului. au trecut vreo 2 ani si 2 luni de la condamnare. atunci mi-au anulat si ... (vezi toată discuția)
Termen de incercare ariana03 ariana03 Buna ziua Ca urmare a savarsirii unei infractiuni privind circulatia pe drumurile publice (conducere sub influenta bauturilor alcoolice 2.7 ) am fost ... (vezi toată discuția)