avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Alcool la volan

Ce urmari poate avea dovada emisa de politie cu 0,83 mg/l alcool expirat in aer pentru un functionar public, caruia i s-a ridicat permisul de conducere auto?
In ce conditii poate sa-si pastreze locul de munca ,in cazul in care i se poate intocmi dosar penal?
Ce pedeapsa poate primi?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:45, 12 Iulie 2010
in cazul in care se va incepe urmarirea penala impotriva dvs. veti fi suspendat de drept din functie, pe parcursul urmaririi penale. din pacate, legea nu face nicio diferentiere raportat la natura sau la gravitatea faptei :(
Pe langa cele aratate cu profesionalism de distinsa d-na avocat,va mentionez urmatoarele:
Daca aceasta este numai proba etilotestului si nu aveti inca rezultatul probelor biologice,valoarea acesteia ar putea sa vi se dubleze,sanctiunea penala conform art.87/1 din OUG nr.195/2002 este de la 1 an la 5 ani inchisoare.
Daca veti avea o atitudine cooperanta in timpul urmaririi penale si a cercetarii judecatoresti,pedeapsa aplicata va fi cu suspendarea executarii conf.art.81 c.pen.
Permisul de conducere va va va fi anulat ,urmand ca la 1 an de la ramenerea definitiva a sentintei sa puteti sa depuneti actele pentru un nou examen auto

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz recoltare probe biologice andreasfloroae andreasfloroae am fost oprit in parcare de politie , am refuzat sa suflu in etilotest, am refuzat proba de sange, si nu am predat nici un act pot sa aflu si eu ce ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie stefan_000 stefan_000 Va salut, voi fi scurt si la obiect... In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange). asta probabil si din cauza ... (vezi toată discuția)
Carnet suspendat de un an roby89 roby89 Acum 1 an am fost oprit de politie pt depasirea limitei de viteza in localitate (Cluj - 87 km/h), problema e ca am fost si un pic baut, avand o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)