avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cotizatie la Casa de pensii pentru continuitatea ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cotizatie la Casa de pensii pentru continuitatea vechimii

Buna ziua,

As dori raspuns la o intrebare, daca cineva poate sa ma ajute : Am avut un SRL pe care l-am inchis de foarte curand, nemaifacand fata situatiei din lipsa de comenzi...etc. Am fost unicul asociat şi am avut cartea de munca la firma. Daca am inchis-o am ramas fara serviciu, evident. Intrebare : Pot sa duc cartea de munca la Casa de pensii si sa platesc din mana o suma pentru a-mi merge vechimea ? Daca da, cat ar trebui sa cotizez lunar, e o suma fixa sau suma pe care o voi plati reprezinta un procent din salariul minim sau ceva de genul acesta ?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:11, 12 Iulie 2010
Da, puteti incheia contract de asigurare cu Casa de pensii.
In Constanta se plateste contributia de 188 lei, raportat la salariul minim pe economie, in alte orase am inteles ca se plateste contributia pe care o doreste asiguratul ( orice suma).
Puteti beneficia intai de ajutorul de somaj (daca indepliniti conditiile) perioada care se considera vechime pentru calculul pensiei si apoi puteti sa va inscrieti la Casa Teritorila de Pensii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat ma costa cartea de munca? cameliaghinea cameliaghinea Buna ziua, Intrebarea mea este: daca nu sunt agajata dar am carte de munca si vreau sa imi platesc singura totul cat m-ar costa? se poate sa imi platesc ... (vezi toată discuția)
Platirea carti de munca individual ghiuli ghiuli as vrea sa stiu daca pot sa imi platesc cartea de munca singura fara a fii angajata undeva si daca pot cat ma costa cat la suta din salariu presupun ca pe ... (vezi toată discuția)
Regularizare cass pe ultimii 5 ani eva74 eva74 buna ziua, a-si dori sa intreb daca am avut intrerupere de10 luni in cartea de munca in 2007 acum in 2011 dupa ce mi s-a terminat somajul si nu mai realizez ... (vezi toată discuția)