avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum se interpreteaza acest articol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum se interpreteaza acest articol?

ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ Nr. 194 Republicată * din 12 decembrie 2002

Art. 75 - Tratament egal
Titularii unui drept de şedere permanentă beneficiază, în condiţiile legii, de tratament
egal cu cetăţenii români în ceea ce priveşte:
[...]
b) accesul la toate formele şi nivelurile de învăţământ şi de pregătire profesională,
inclusiv la acordarea burselor de studiu;

Eu inteleg ca ar avea dreptul sa intre la facultate pe locurile bugetate. Gresesc?
Cel mai recent răspuns: SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL , Consilier juridic 15:13, 12 Iulie 2010
nu nu gresiti...au aceleasi drepturi ca si un cetatean roman in aceasta privinta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii universitare pe loc de buget ptr cetatean non-ue cu permis de sedere permanenta karinai karinai Are un cetatean non-UE cu permis de sedere permanenta in Romania, care a absolvit liceul in Romania si a obtinut diploma de bacalaureat aferenta, dreptul de a ... (vezi toată discuția)
Registrul comertului julyana2010 julyana2010 Doresc consultanta in urmatoarea problema: sotul meu este cetatean strain non- UE, posesor al cartii de rezidenta membru de familie. Doreste sa se ... (vezi toată discuția)
Pfa pentru cetatean a r.moldova ContSters163617 ContSters163617 Buna ziua, pot sa-mi fac PFA daca sint cetatean a R.Moldova, studiez in Romania si am permis de sedere studentesc? Daca da si cineva o facut asa ceva, va rog ... (vezi toată discuția)