avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost furat la mare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost furat la mare

Hoti mi-au furat din camera de hotel unde dormeam poseta sotiei plus telefonul mobil care era pe noptiera. In poseta aveam toate actele mele si ale sotiei plus bani, un lant de aur , etc. Problema este in felul urmator biletul cu care m-am cazat nu era cumparat direct de noi ci prin intermediul unei firme care platea jumatate din valoarea biletului angajatilor respectivi asa ca am aranjat cu unul dintre ei sa-mi dea mie biletul. As putea sa dau in judecata hotelul pentru a primi despagubiri ? Sau as putea spera ca asigurarile sa ma despagubeasca ?
Cel mai recent răspuns: ContSters39230 , utilizator 21:50, 28 Iulie 2007
Ati facut plangere la Politie?
Da. Politia a venit a luat amprente pentru ca hotii au intrat pe balcon la etajul I si am dat declaratii , etc.
Da, puteti da in judecata hotelul, dar nu stiu cat de oportuna ar fi actiunea; furtul este considerat caz fortuit, asa incat, in urma furtului, in sarcina hotelului se nasta o prezumtie relativa (deci care poate fi rasturnata cu probe) de nevionovatie. Astfel incat sarcina probei iti revine tie, si anume: sa faci dovada ca cei de la hotel nu au depus toate diligentele in a stopa furtul, ca acestia chiar au prevazut sau si-au asumat acest risc.
Intrucat furtul, drept caz fotuit, exonereaza de raspundere si in lipsa dovezilor dvs (in a dovedi ca cei de la hotel nu au depus toate diligentele in a stopa furtul), actiunea va fi respinsa.
deci cu alte cuvinte hotelul chiar daca are angajata firma de paza si protectie nu poate fi tras la raspundere pentru cele intamplate..
Multumesc oricum si pe viitor ...
penalul ...dureaza si puteti avea surpriza ( adica aproape certitudinea) ca nu veti obtine nimic . chiar daca se gasesc faptuitorii, tot la actiune civila ajungeti, si astia sunt de regule "insolvabili".mergeti pe civil, actionati hotelul.hotelierul raspunde ca depozitar, ulterior se regleaza "in regres" cu hotii,angajatii, sau cu toti "care este".chiar daca angajatii sunt vinovati/in culpa, raman prepusii comitentului - depozitar:hotelul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate plata daune morale Minitauru Minitauru Directorul institutiei se considera hartuit moral de unul dintre membrii consiliului director (CD). Ca urmare il da in judecata pe membrul CD si da in judecata ... (vezi toată discuția)
Agent paza - parte responsabila civilmente pui_horatiu pui_horatiu La societatea de paza si protectie pt. care lucrez, a intervenit o situatie de genul: doi baieti (agenti de paza), imbracati in uniforma, se deplasau cu masina ... (vezi toată discuția)