avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... accident de munca urmat de amputare partiala a mainii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

accident de munca urmat de amputare partiala a mainii

sunt cetatean strain care lucrez in romania.am inceput aceasta activitate cu un contract de colaborare pe perioada de 6 luni conceput la un notar.in aceasta perioada am suferit un accident de munca in urma caruia mi-am pierdut partial mana.imediat dupa accident,firma respectiva mi-a facut un contract de munca pe perioada de 3luni deoarece s-a constatat ca acel contract de colaborare nu a fost vizat de camera de munca.acest contract este pe cale sa expire si pana in prezent nu am cerut daune sau ceva de acest gen firmei desi accidentul meu este clasat ca accident de munca si in prezent starea sanatatii mele nu este foarte buna,am dureri mari si am nevoie de medici specialisti,medicamentatie corespunzatoare,proteza,etc.intrebarea mea este-aceasta firma ar trebui sa imii asigure ceea ce am nevoie in acest caz,avand in vedere ca nu mai sunt apt in totalitate sa lucrez pentru alta firma.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:10, 12 Iulie 2010
1. Depinde si ce anume este specificat in contractul de colaborare.
2. In baza acestui ultim contract (contractul de munca, cel care a fost inregistrat la Institutul Teritorial de Munca) aveti dreptul la eventuale alte pretentii, in urma unor evenimente intimplate ulterior incheierii contractului de munca.

Desigur, este necesara si parerea specialistilor din forum...
Contractele de colaborare nu se inregistreaza la ITM .... Salariatul care a fost victimă a unui accident de muncă sau care a contractat o boală profesională se va putea îndrepta pentru despăgubiri împotriva angajatorului .
Vedeti si Legea nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de munca si boli profesionale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca sebesului sebesului Buna ziua, sunt sofer pe tir si lucrez la o firma cu profil agricol in insula mare a Brailei de 25 de ani. nu demult am avut un accident de munca am cazut de ... (vezi toată discuția)
Boala profesianala Silvia Neagu Silvia Neagu Am lucrat in urma cu 10 ani in mediu toxic si am boli cronice pulmonare, am fost internata la boli profesionale unde mi s au constatat bronsita cronica, ... (vezi toată discuția)
Reintegrare dupa accident de munca GELUsoltan GELUsoltan Buna ziua! In luna februarie am avut accident de munca in cadrul unei firme private de CF marfa in urma caruia am ramas fara un picior deasupra genunchiului . ... (vezi toată discuția)