avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anomalie sistem? Primarie/ Notariat/ succesori.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anomalie sistem? Primarie/ Notariat/ succesori.

In urma decesului mamei am fost trimisa la Primaria, unde a avut ultimul domiciliul defuncta, pentru a ridica asa numita Sesizare, cu care urma sa ajung la notar pentru dezbaterea succesiunii. Corect?
Problema este ca ajung in Caracal , despre acest minunat oras este vorba, ajung la Primarie , cer aceasta SESIZARE pe care sa o duc la Notart si surpriza........Sesizarea mea a fost trimisa la 5 zile de la decesul mamei, la UN notar, care urma sa distribuie acesta sesizare la un ALT notar. Caragiale curat>>
Bun>
Aceasta Sesizare a fost distribuita in fc de ziua in care a murit mama. Daca murea luni era la x dar a murit marti si este la XXX. Toti decedati sunt distribuiti la notari in fc de ziua decesului./zilele saptamanii
Incerc sa imi iau Sesizarea si sa imi fac succesiunea la un alt notar. Nu pot. De ce? Care este dreptul Primariei sa-mi hotarasca un anumit Notar.
Este acesta sistemul ?Sau doar o intelegere intre Notariate si Primarie?
Trebuie sa fac succesiunea cat mai repede dar nu pot, pentru ca minunatul Notar miercuri, pleaca in concediu si nu are timp si de mine. Maine este marti , ce ar mai putea sa faca. Cica ne vedem peste 10 zile.
Am nevoie de ajutor.
Va multumesc,
Alenis
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 22:39, 12 Iulie 2010
Nu inteleg despre ce sesizare spuneti dvs.
Din nefericire, si eu trec printr-o perioada in care trebuie sa fac o succesiune. Avind certificatul de deces si alte acte aferente procedurii succesiunii, m-am dus efectiv la un notar din oras pentru inceperea succesiunii.
La Primaria din localitatea de domiciliu a bunicii decedate, am fost numai pentru a achita impozitul pe acest an pentru imobile si alte plati restante (pompieri, gunoi etc.), in urma achitarii acestora am primit certificate fiscale, necesare la biroul notarial.
Taxe si impozite am platit in schimb acele acte de care mai spuneti dvs. in cazul meu au fost trimise direct la Notar. Am declarat Primariei bunurile imobile ce la detinea mama , dar nu pot sa hotarasc notarul ce imi va face succesiunea
Multumesc
Situatia este atat de aiurea incat greu o inteleg si eu
Alenis
Cum anume, in cazul dvs., acte in original au ajuns la Primarie, si apoi la un anumit notar? ... Este vorba de acte: certificat deces, certif. de casatorie/divort al defunctului - dupa caz; certif. de nastere/casatorie mostenitori, extrase c.f. imobile, contracte initiale prin care s-a dobindit imobilul, titluri de propietate pt. terenuri agricole, extrase cont banca etc.
Cit timp a trecut de la decesul persoanei pe care o mosteniti?
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2010
Ariel_tm, utilizator
De la deces s/au scurs 4 luni.
Cum a/ti spus ati ajuns intai la Primarie apoi la Notar
In cazul meu datorita unui cantract incheiat cu Primarie su Notariat toate actele referitoare la succesiuni se arondeaza unui anumit Notar
Mi/am permis sa sun o persoana in domeniu dar .....nu ii vine sa creada ca exista asa ceva
Credeti/ma in cazul meu , in Caracal exista
Subiectul este atat de incarcat incat si mie imi este greu sa il cred dar este purul... adevar.
alenis a scris:

De la deces s/au scurs 4 luni.
Cum a/ti spus ati ajuns intai la Primarie apoi la Notar
In cazul meu datorita unui cantract incheiat cu Primarie su Notariat toate actele referitoare la succesiuni se arondeaza unui anumit Notar
Mi/am permis sa sun o persoana in domeniu dar .....nu ii vine sa creada ca exista asa ceva
Credeti/ma in cazul meu , in Caracal exista
Subiectul este atat de incarcat incat si mie imi este greu sa il cred dar este purul... adevar.

Nu, eu prima data am mers la notar (ales de mine), acesta mi-a dat lista cu actele necesare, si apoi am mers la Primaria respectiva pentru certificate fiscale.
Nu se poate sa existe contracte intre institutii de stat (Primarie de exemplu) si notari.
Eu va intrebam cum de au ajuns actele in original la notarul respectiv? Intrucit eu - cu exceptia certificatelor fiscale obtinute ulterior de la Primarie - le am in original pe celelalte necesare. Ori, fara acestea originale, nu vad in ce alt mod se poate dezbate o succesiune.

Alte discuții în legătură

Acte necesare succesiune DOEL2003 DOEL2003 Buna ziua! Urmeaza sa se faca succesiunea in urma decesului tatalui meu,(Noe.2014)am ramas doar eu si mama mea,si as dori sa stiu ce acte(copii,originale) am ... (vezi toată discuția)
Cum devin proprietar pe terenul unde am casa amplasata? sinad sinad Buna ziua! Vin la dvs. cu o mare rugaminte si daca se poate sa imi raspundeti. Eu si fratele meu suntem mostenitori ai tatalui meu care a murit in urma cu ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)