avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare - cumparare autoturism fara factura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare - cumparare autoturism fara factura

Am achizitionat un autoturism de la o firma FIRMA AG - Reprezentanta din Bucuresti.
Firma cu pricina fiind reprezentanta unei firme straine in Romania nu poate sa emita facturi sau chitante. Drept pentru care in loc de factura am cumparat masina cu contract de vanzare / cumparare. (Masina este imatriculata in Romania din 2006).

Cand am dus masina la imatriculat, aici la Tg. Mures, mi-au refuzat actele pe motiv ca nu am factura.

Ati mai patit asa ceva?
Ma puteti ajuta cu un cadru legal in acest sens?

Va multumesc,

Cristian M.

>>>>PPS. Intre timp am reusit sa depun actele. Solutia a fost o audienta la seful biroului de imatriculari care a inteles situatia.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
cmatei, utilizator
Cel mai recent răspuns: cmatei , utilizator 07:08, 13 Iulie 2010
Stiam ca se inmatriculeaza pe baza contractului de vanzare cumparare.
Da, in cazul cand atat persoana vanzatoare cat si cea cumparatoare sunt persoane fizice. Din punct de vedere legal Dvs. nu sunteti proprietarul de drept al autoturismului, numai dupa ce vi se va elibera o factura fiscala de societatea mama.
Pai tocmai asta e problema, ca vanzatorul nu este o societate comerciala romana. Este o reprezentanta in Romania a unei societati straine. Nu are voie sa desfasoare activitati economice si sa emita facturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Înșelăciune leasing auto. ce șanse de câștig aș avea într-un proces împotriva firmei? LaurentiuG11 LaurentiuG11 Buna ziua , Ma numesc Laurentiu , in primul rand vreau sa imi cer scuze daca nu am postat in locul potrivit . In cel de-al doilea o sa va povestesc ... (vezi toată discuția)
Imatriculare bulgaria laur007 laur007 Buna, as avea si eu o intrebare adresata celor care au deja autoturism imatriculat in Bulgaria sau oricui ma poate lamuri care ar fi riscul imatricularii la ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare autoturism sava sebastian sava sebastian Am o mare nedumerire,fata de inmatricularea unei masini ,am cumparat masina din germania,am un contract cv,intre o firma din Romania si un autohaus,iar acesta ... (vezi toată discuția)