Am achizitionat un autoturism de la o firma FIRMA AG - Reprezentanta din Bucuresti.
Firma cu pricina fiind reprezentanta unei firme straine in Romania nu poate sa emita facturi sau chitante. Drept pentru care in loc de factura am cumparat masina cu contract de vanzare / cumparare. (Masina este imatriculata in Romania din 2006).
Cand am dus masina la imatriculat, aici la Tg. Mures, mi-au refuzat actele pe motiv ca nu am factura.
Ati mai patit asa ceva?
Ma puteti ajuta cu un cadru legal in acest sens?
Va multumesc,
Cristian M.
>>>>PPS. Intre timp am reusit sa depun actele. Solutia a fost o audienta la seful biroului de imatriculari care a inteles situatia.
Da, in cazul cand atat persoana vanzatoare cat si cea cumparatoare sunt persoane fizice. Din punct de vedere legal Dvs. nu sunteti proprietarul de drept al autoturismului, numai dupa ce vi se va elibera o factura fiscala de societatea mama.
Pai tocmai asta e problema, ca vanzatorul nu este o societate comerciala romana. Este o reprezentanta in Romania a unei societati straine. Nu are voie sa desfasoare activitati economice si sa emita facturi!
Imatriculare bulgaria
laur007
Buna, as avea si eu o intrebare adresata celor care au deja autoturism imatriculat in Bulgaria sau oricui ma poate lamuri care ar fi riscul imatricularii la ... (vezi toată discuția)