Buna seara! Am o nelamurire si as aprecia tare mult un raspuns care m-ar putea ajuta. Momentan lucrez ca si educatoare la o gradinita privata. Intentionez sa demisionez la finalul acestui an educational (adica peste 2 saptamani). Intrebarea mea principala este daca am dreptul sa primesc banii pentru concediu (adica luna august). Lucrez la aceasta gradinita de 4 ani. A 2-a intrebare este legata de preaviz. Pot sa scriu in demisie ca intentionez sa incetez activitatea de la 1 septembrie (adica inceputul noului an educational)? iar perioada de preaviz sa fie in august? In aceste conditii mai primesc banii pe concediu?
Aveti dreptul sa primiti banii pentru concediul neefectuat in anul respectiv.....demisia prevede o perioada de preaviz de 15 zile in cazul functiilor de executie si 30 de zile in cazul functiilor de conducere...daca nu se prevede altfel in CIM.....asa ca puteti depune demisia in august..... incepand cu 1 septembrie...de ex ..demisia incepand cu data de 15 august...aveti 15 zile de preaviz...deci in septembrie inceteaza CIM. BAFTA!