avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Se mai aplica penalitati si dobanzi dupa radierea PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Se mai aplica penalitati si dobanzi dupa radierea PFA?

Buna ziua.
Am avut un PFA din 2006, radiat in iunie 2010. Nu am platit cuantumul total al impozitelor datorate, s-au cumulat majorari si acum am poprire pusa pe contul de salariu de la sfarsitul lui iunie.

Am cateva intrebari:

- cea principala - dupa data de radiere se mai calculeaza dobanzi si penalitati in plus avand in vedere ca am fost radiata? (peste cele deja existente) Sau din momentul depunerii actului constatator de la Registrul Comertului la Adm Fin, creanta totala acumulata pana la data radierii continua sa se mareasca prin dobanzi si penalitati pana la achitare? (nu stiu daca se aplica art 122, alin 2 din OUG 39/2010)

- pe 2009 si 2010 nu am avut activitate dar sumele au fost estimate din oficiu si evident fac parte din creanta totala cu tot cu majorarile de rigoare. Nu exista nici o cale prin care in timpul popririi pot cere scaderea acestor sume (pentru a nu le mai plati si de asemenea a nu mai acumula majorari si la acestea)?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tzitzi , utilizator 14:59, 15 Iulie 2010
Acelasi articol 122 alin 2 apare in OUG 46/2009, deci anterior radierii mele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 39/2010 articolul 122-2 dobânzi ºi penalitãþi de întârziere în cazul contribuabililor pentru care s-a pronunþat o hotãrâre de dizolvare (radiere) dudutz dudutz Buna-ziua, Am o intrebare legata de obligatiile fiscale ale unui PFA la norma de venit dupa radiere. Este valabil OUG 39/2010 ? : “ARTICOLUL 122^2 ... (vezi toată discuția)
Penalitati cass radu1838 radu1838 Buna ziua. Sunt fost PFA si am primit recent o notificare de la CASS pentru achitarea obligatiilor restante 2005-2009. As dori sa stiu la cat se ridica ... (vezi toată discuția)
Penalitati si dobinzi la srl suspendat gemilia gemilia buna ziua am suspendat activitatea firmei si azi m-ia zis la finante ca penalitatile la datoriile care sunt pe firma curg in continuare exista ceva lege care ... (vezi toată discuția)