avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ipoteca cu probleme mari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ipoteca cu probleme mari

Acum 2 ani am imprumutat de la un ''amic'' o suma de bani, care( mi s-a spus ulterior) defapt provenea de la niste camatari renumiti. Am platit dobanzi cam un an de zile dupa care suma a inceput sa se majoreze f mult pentru ca nu mai aveam cu ce plati dobanzile. Atunci i-am cunoscut personal pe acei camatari pentru care cred ca lucreaza persoana de la care am luat banii. Ca sa fie siguri ca le voi da banii care ii vor cere ne-au fortat pe mine si sotia mea sa facem un antecontract de vanzare-cumparare pe un teren care il ipotecasem deja pentru a le plati lor dobanzile. Acel antecontract l-am semnat atunci cu persoana de la care am luat banii, probabil ca sa nu apara ei in acte . Suma de bani care ei o vor depaseste de10 ori suma imprumutata , bani care nu ii am si nici nu cred ca ii voi avea vreodata, mai ales acum in situatia in care m-au adus ei si criza din tara. Am plecat din tara iar acum ma ameninta ca ma vor da in judecata pentru ca ma au la mana cu acel antecontract. Ce se poate intampla si ce ar fi bine sa fac in aceasta situatie? Probabil doar convorbirile telefonice pot demonstra asta. Multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta.
Buna ziua !
Sesizati parchetul( procuratura) sau politia in acest sens. Este de datoria dumneavostra !
Cu stima !
Puteti incerca si o nulitate absoluta a antecontractului, daca aveti dovezi ( inscrisuri,martori) privind "simulatia"/"frauda la lege" a actului in cauza.

Puteti formula o plangere penala impotriva acelui "amic" insa daca nu sunteti in tara, sau/si nu aveti dovezi, posibil ca cercetarea sa se desfasoare mai greu iar solutia sa nu fie in favoarea dvs.

Solicitati insa sprijinul organelor de cercetare si urmarire penala altfel implicatiile pot fi din cele mai grave pentru dvs.
cum as putea solicita sprijinul organelor de cercetare si urmarire penala in ceea ce priveste problema mea, daca nu ma aflu in tara? Este posibil? Multumesc celor care ma pot indruma


epb54_ok a scris:

dar care pot fi urmarile si cum as putea proceda mai exact


Formulati in scris plangerea si puteti sa o trimiteti prin posta, la autoritatea competenta (Parchet de exemplu), precizati situatia in care va aflati, precum si faptul ca urmeaza sa va angajati un avocat care sa va reprezinte interesele in cauza.

Sau, va angajati un avocat care va trebui sa formuleze plangerea in numele si pentru dvs. (trimiteti procura speciala in acest sens) si sa va reprezinte interesele in cauza, fiind imputernicit in acest sens, evident ca in calitate de avocat.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut intre doua persoane fizice anulpacii anulpacii Buna ziua.Acum citeva luni urma sa fiu martor la un imprumut intre doua persoane fizice( imprumutatul urmind sa fie prietenul meu), insa dupa intocmirea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa scap baiatul de banii datorati unui camatar? stoican nona stoican nona Sunt o mama disperata, baiatul meu student fiind in perioada aceea a imprumutat de la un camatar o suma de bani de care eu nu am stiut.In luna octombrie anul ... (vezi toată discuția)
Cu respect va rog sa-mi mai dati un sfat Daniel35 Daniel35 Un prieten al meu a imprumutat o suma de bani de la un individ,am inteles ca 600 ron pentru care trebuia sa inapoieze 1500.... O nebunie care insa nu s-a oprit ... (vezi toată discuția)