avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de participare - asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de participare - asociatie proprietari

Buna ziua!
Spuneti-mi va rog cat de legala este cotizatia de 10 ron/luna pt chiriasi la o asociatie de locatari ca si fond de participare?Am depus si o cerere in care sa ne precizeze comform carei legi se opreste aceasta taxa dar am fost refuzati categoric-nu va dau nici un nr de inregistrare-.E posibil,exista vreo lege care sa perceapa fond de participare doar de la cei care nu au domiciliul la adresa unde stau ?X-(
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:33, 17 Iulie 2010
Buna ziua

Lege pentru asa ceva nu exista. Este posibil sa existe o hotarare a Adunarii Generale care, necontestata in termen de 45 de zile, devine lege a blocului.
Daca presedintele refuza sa primeasca aceasta sesizare, trimite-ti prin posta, cu confirmare de primire.
In paralel, mergeti la primarie si faceti o sesizare la departamentul de indrumare si sprijinire a asociatiilor de proprietari.
Dar nu inteleg ce este cu acest fond de participare. De participare la ce? Din ce ne-ati aceasta cotizatie este valabila doar pentru chiriasi...
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Armenteros, utilizator
Tocmai ca nici noi nu intelegem de ce numai chiriasii sunt taxati,la primarie ne-au spus sa cerem in scris comform a ce anume se cere acest fond,dar refuza sa ne dea nr de iregistrare,si nici macar o lamurire.
Noi nu participam la adunarile lor asa ca habar n-avem daca s-a votat sau nu asa ceva.
Oricum multumesc de ajutor,o zi buna:D
Chiriasii sunt de doua feluri: chiriasi cu contract de inchiriere si chiriasi fara....
Cei cu contract pot cere proprietarilor sa se implice pentru lamurirea acestei chestiuni.
In nicio lege nu este o asemenea prevedere, deci fondul cerut este nelegal. Dar probabil ca conducerea asociatiei profita de statul de sedere nelegala a unora dintre chiriasi pentru a raspunde cu o alta nelegalitate.

Chiriasii care stau legal in blocul respectiv pot insista la primarie sa-si lamureasca aceasta problema. Vi se fura din buzunar in mod sistematic acesti bani despre care nici macar nu vi se justifica scopul pentru care vi se cer si nici unde se duc acesti bani. Este furt, daca acesti bani se cer numai chiriasilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine si cum raspunde juridic de inlocuirea unei tevi de apa (sparte) intr-un bloc de proprietari ? Maria Burs Maria Burs Buna dimineata ! De un an de zile am semnalat administratorului si presedintelui blocului spargerea unei tevi, care a umezit unul dintre peretii WC-ului de ... (vezi toată discuția)
Chiriasii au voie sa participe la intalnirile asociatiei? nicoletaa2016 nicoletaa2016 Buna ziua. Doresc sa va cer parerea intr-un subiect delicat. Parintii mei sunt chiriasi intr-o garsoniera din zona Kogalniceanu iar administratorul de bloc le ... (vezi toată discuția)
Probleme cu administratorul de la bloc!! Gabugabu Gabugabu Suspectez administratorul de bloc ca umfla facturile și alte nereguli. Însă nu am nicio dovadă. M-am adresat președintelui blocului sa îmi comunice cine ... (vezi toată discuția)