avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartizare cheltuieli Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartizare cheltuieli Asociatie de proprietari

Buna ziua,
Sunt Administrator la o Asociatie de Poprietari si am cateva nelamuriri referitoare la repartizarea cheltuielilor comune.As dori confirmarea daca e cazul: Cheltuielile cu energia electrica si curatenia scarii se repartizeaza / nr de persoane? Si indemnizatia Admin / apt?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 13:19, 13 Iulie 2010
buna ziua.
cheltuielile ptr energia electrica se repartizeaza pe persoane iar restul care le-ati enumerat inclusiv indemnizatia ptr administrator sunt pe cota indiviza. mergeti la primarie la compartimentul ..asociatii de proprietari,, si va vor da ei un tabel clar.
HG 1588 / 2007
Art. 44. - (1) Cheltuielile pe cota-parte indiviză de proprietate reprezintă cheltuielile asociaţiei cu privire la proprietatea comună cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrări de întreţinere, service, reparaţii şi, după caz, de consolidare, reabilitare, eficienţă energetică, modernizare la părţile de construcţii şi instalaţii aflate în şi pe proprietatea comună - astfel cum este descrisă în cartea tehnică a construcţiei şi în acordul de asociere ca: subsolul; conductele de distribuţie şi coloanele instalaţiilor de apă, canalizare, încălzire, energie electrică; casa scării; podul; spălătoria; uscătoria; terasa; ascensorul; interfonul - partea de instalaţie de pe proprietatea comună; centrala termică proprie; crematoriul; tubulatura de evacuare a deşeurilor menajere; structura de rezistenţă; faţade; acoperiş şi altele asemenea conform prevederilor din acordul de asociere, personalul angajat sau contractat al asociaţiei (salarii sau remuneraţii pentru administrator, contabil, casier, instalator, electrician, portar; indemnizaţii acordate membrilor asociaţiei de proprietari ori persoanelor alese (preşedinte, membri comitet executiv, comisia de cenzori); prime; credite bancare; contracte sau poliţe de asigurări; alte servicii administrative către proprietatea comună.
(2) Dacă facturarea serviciilor publice de utilităţi este individuală, pentru consumurile de pe spaţiile comune furnizorii vor încheia contracte de furnizare cu asociaţia de proprietari în condiţiile stabilite de comun acord.

Chiar daca legiuitorul a omis omul de serviciu din enumerarea functiilor retribuite, acesta este inclus in acest capitol pentru ca singura referire la repartizarea salariilor in legea 230 si hg 1588 se face in acest articol.
@cristinam28

Ziceti ca sunteti administrator?
Dar legea 230/2007 si HG.1588/2007 le cunoasteti? Ar trebui!

Textul lor lamuritor in mai multe probleme pe care s-ar putea sa le aveti il gasiti in primul topic intitulat Documentatie specifica asociatiilor de proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizarea cheltuielilor comune la as.de proprietari noane noane Am un apartament in care nu locuieste nimeni ,si lunar apar cu cheltuieli la asociatie pentru lift,lumina pe scara,curatenie si culmea sumele sunt egale pentru ... (vezi toată discuția)
Daca un proprietar isi viziteaza imobilul de maxim 4 ori pe luna, este obligata sa plateasca toate cheltuielile de intretinere ? id032013 id032013 Spuneti-mi va rog, se considera locatar activ un proprietar care isi viziteaza imobilul de maxim 4 ori pe luna ? Proprietarul nu vine in toate lunile si sunt ... (vezi toată discuția)
Plata pt. suprafetele comune la renovarea blocului ContSters45341 ContSters45341 Buna ziua, Blocul nostru are pe stanga apart. cu 3 camere si pe dreapta apart. cu 4. La renovarea blocului (respectiv fatada si acoperis) am insistat ca cei ... (vezi toată discuția)