avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii veniturile din salarii obtinute de la o asociatie de ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

veniturile din salarii obtinute de la o asociatie de proprietari se impoziteaza ?

Buna ziua , tatal meu lucreaza cu contract de munca inregistrat la ITM , cu timp partial de 4 ore la o Asociatie de Proprietari , avand un salar brut de 400 Ron lunar . Acest tip de venit trebuie impozitat ? Mentionez ca nu mai are alte venituri ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 15:15, 13 Iulie 2010
Se impoziteaza conform Codului fiscal cu o cota de 16%.
Multumesc de raspuns ...vreau sa mai intreb - deducerea de baza in acest caz la un venit brut de 400 ron ( timp partial de lucru de 4 ore ) ramane 250 ron ? Daca nu cat , ce valoarea va avea ? Pentru a calcula corect impozitul pe venit
Multumesc
da ramane 250 ron daca venitul este la functia de baza, si nu mai are alt contract de munca unde i se acorda deducere personala !
Daca se calculeaza si i se retine si contributii de asigurari, atunci si aceste sume se deduc pentru determinarea impozitului pe venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control itm asociatie de proprietari alinutza81_23_11 alinutza81_23_11 #-o Itm-ul s-a pus serios pe controale. Am primit o adresa astazi de la ITM , prin care suntem instiintati ca, asociatia de proprietari trebuie sa se prezinte ... (vezi toată discuția)
Deducere angajat florry_georgiana florry_georgiana Buna ziua, o societate care are un singur angajat, pentru 2 ore zilnic, cu un salariu de 180 ron brut si 150 net poate inregistra deducerea personala de 250 ... (vezi toată discuția)
Contributii 2016 pentru contract de mandat asociatie de proprietari emaio emaio Buna ziua. As dori sa stiu ce contributii se platesc in 2016 pentru contractele de mandat pentru o asociatie de proprietari, pentru presedintele asociatiei, ... (vezi toată discuția)