ioana.matei a scris:
faceti o sesizare la Itm si spuneti despre contract, act aditional nesemnat de dvs.
dati angajatorul in judecata pentru recuparearea creantelor salariale, dar si pentru fals. aveti sanse sa va recuperati paguba. proba inceperii activitatii ( reala ) o faceti prin orice mijloc de proba ( martori - care depun marturie etc ) cererile referitoare la solutionarea conflictelor de munca se judeca in regim de urgenta, termenele de judecata nu pot fi mai mari de 15 zile
succes
Am facut sesizarea, iar ITM a declarat printr-o adresa ca nu este de competenta lor si au inaintat plangerea la politie. La politie am dat declaratie, am depus actele detinute de mine si am dat si nume de martori. Pana in prezent desi au trecut 4 luni de la depunerea declaratiei si a probei de semnatura nu am fost contactat de cei de la politie. Subinspectorul care mi-a luat declaratia a mentionat ca voi fi contactat, dar acest fapt nu s-a intamplat inca.
As mai dori sa stiu daca martorii care nu vor sa vina sa depuna declaratie, pot fi citati si implicit obligati sa se prezinte sau sa riste o amenda.
In legatura cu depunerea unei plangeri la tribunalul teritorial pt conflicte de munca, este destul de devreme avand in vedere ca mi s-a spus din mai mult surse ca recuperarea pagubei (cauza civila) se face doar dupa rezolvarea cauzei penale (falsificarea semnaturii), fapt ce va dura mai mult de 15 zile.
In acest context puneam intrebarea daca ar fi mai bine sa apelez la un avocat pentru reprezentare atat in cauza civila cat si penal (daca este cazul) si cam care ar fi costurile.
Va multumesc