avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale A.N.P SAU S.R.L
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

A.N.P SAU S.R.L

LAMURITI-MA VA ROG CINE STIE,PT INFIINTAREA UNEI GRADINITE PARTICULARE CE FORMA TB SA AIBA A.N.P SAU S.R.L.
Cel mai recent răspuns: flaminia_bc , utilizator 15:45, 13 Iulie 2010
Sunt exact in aceeasi situatie si vreau sa spun ca raspunsurile pe care le-am primit pe forum nu au fost chiar cele pe care le asteptam.Acum depinde din ce motiv nu stiti pentru care sa optati.Si un SRL poate infiinta o gradinita ca si un ONG.Deci acest lucru se poate face in ambele situatii perfect legal.Problema la ONG este ca nu aveti cum sa scoateti profitul din firma decat sub forma de salariu f mare al administratorului pe care ar urma sa platiti aproape 70 % taxe.La SRL e mai simplu...profitul poate fi scos sub forma de dividente impozitate doar cu 16% cei drept de doua ori dar apare problema TVA.Aici a venit si intrebarea mea catre cei din forum si am primit raspunsuri contradictorii.Oricum din cate am inteles in momentul in care esti autorizat de Ministerul Invatamantului devii neplatitor de TVA.Deci,ce voi face eu: Imi voi infiinta o societate neplatitoare de TVA si voi avea grija sa o autorizez la MInister pana inainte de a depasi plafonul de 35.000 de euro/anual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detalii srl nou neplatitor de tva cu impozit pe profit c_polochan c_polochan Buna ziua Am deschis de curand un SRL neplatitor de TVA cu impozit pe profit avand ca obiect de activitate Prestari servicii (la clienti din alte tari) si ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite pentru un angajat ong ? zpk zpk Buna ziua, incerc sa imi dau seama daca e mai rentabil sa imi fac o asociatie ong sau un srl d pentru un centru de zi . 1. Ce taxe si impozite se platesc ... (vezi toată discuția)
Asociatie cu activitati economice suciu_diana suciu_diana Buna ziua, o asociatie non-profit poate desfasura si activitati economice...corect? Dar daca aceasta asociatie non-profit desfasoara [u]numai ... (vezi toată discuția)