Am titlu de proprietate , Certificat de mostenitor ,schita cadastru ,si carte funciara vine un individ care pretinde ca ar fi cumparat de la tatal meu cu act de mana ne autentificat la Notar .
Pot sa perd terenu in instanta cu actele pe care le am ?
Din cele prezentate de dvs consider ca nu puteti pierde proprietatea acelui teren
(motivatia acestei pareri v-o pot oferi in particular deoarece este mai ampla).
Incercati sa va inscrieti dreptul de proprietate in Cartea funciara.
Parintii dvs. puteau incheia inainte de deces o promisiune de vanzare cu orice persoana.
Desi in lege se spune clar ca transferul dreptului de proprietate asupra unui teren se poate face numai prin act autentic, promisiunea de vanzare poate fi acceptata si sub forma unui act sub semnatura privata (pentru ca la acea data nu s-a transferat dreptul de proprietate, ci doar s-a promis vanzarea).
Dvs. ca mostenitor, sunteti obligat sa duceti la indeplinire tot ceea ce s-au angajat ca vor face parintii dvs (masa succedorala se compune din drepturi si obligatii sau venituri si datorii! Nu puteti accepta doar drepturile, fara obligatii!).
Este posibil ca instanta sa va oblige sa incheiati contractul sau sa pronunte o hot jud care sa tina loc de act autentic in favoarea promitentului cumparator.
Daca aveti dubiu in privinta semnaturii parintilor dvs, atunci solititati o expertiza .
acel individ se poate adresa instantei de judecata cu o actiune care sa tin aloc de act autentic de vanzare cumparare.
drepturile si obligatiile asumate de catre parintii dvs prin aceea chitanta de mana vi se transmit dvs in calitate de mostenitor.
actul in care pretinde paratu ca ar fi cumparat este incorect comlpletat cum ar fi ,in loc de Ioan a scris ion ,si in loc de Lenuta a scris Elena , asta ma face sa cred ca actu este fals , daca sar fi vandut atunci sar fi scris numele corect di BI .
Si atunci ce se antampa cu actele pe care le am ? statul ma poate dezmosteni .
Crtificat mostenitor ,schita cadastru , inscris terenu pe numele meu in cartea funciare .
Va Multumesc anticipat