avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Legea 76/6 mai 2010 - impozit minim

Va rog sa ma ajutati sa inteleg care contribuabili nu mai au obligatia platii impozitului minim cf.modificarilor aduse prin aceasta lege Codului Fiscal deoarece m-am prezentat la A.F.P.de care apartin si nu am primit nici un raspuns clar, in sensul ca ''au dat din umeri'' este adevarat ca nici nu mi-au dat dreptate dar nici nu m-au contrazis, Sunt administratorul unei SRL care a fost dizolvata in 2007, are numit lichidator din 2008 si figureaza cu un debit ce reprezinta impozitul minim. initiativa de a ma prezenta la AFP cu acest text de lege mi-a dat-o o utilizatoare AVOCAT.NET. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: colceriumari-bv , utilizator 13:06, 23 Iulie 2010
Amabilitatea dvs.ma face sa indraznesc sa mai pun o intrebare;-la intarzierea de peste 90 de zile la plata impoz.minim, in cazul meu- procentul de 15% penalitati se aplica pe o perioada de un an de zile? totodata am mai gasit o referire la Codul de Proc.Fisc. OUG 46/2009 si OUG 30/2010 art.122-2 "Dobanzi si penalitati de intarziere in cazul contribuabililor pt.care s-a pronuntat o hotarare de dizolvare;
(1) Ptr.creantele fiscale nascute anterior sau ulterior datei inregistrarii hotararii de dizolvare a contrib.la ORC, incepand cu aceasta data nu se mai datoreaza si nu se calculeaza dobanzi si penalit.de intarziere ??.Totodata am primit zilele trecute un Aviz de garantie Initial - pt.suma de 2054 lei reprez.impozit minim, va rog sa imi explicati ce reprezinta acest AVIZ? Multumesc.
aveti proprietati pe firma ? Ce institutie a emis acel aviz ?
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Buna dimineata!.Nu am proprietati pe firma, doar stoc de marfa "scriptic" faptic 0.
colceriumari-bv a scris:

Buna dimineata!.Nu am proprietati pe firma, doar stoc de marfa "scriptic" faptic 0.
Emitent:operator MFP-ANAF, Agent imputernicit DGFP.
avizul de garantie initial este reglementat de Ordin nr. 1929 din 14.07.2008
aprobarea formularelor de avize de garantie privind inregistrarile efectuate in Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare si a instructiunilor de completare a acestor formulare si se utilizeaza astfel :
1) Formularul de aviz de garantie initial se utilizeaza şi pentru inscrierea avizului de inscriere a intentiei de constituire a garantiei reale mobiliare, precum şi pentru transformarea avizului prin care s-a facut publica intentia de constituire a garantiei în aviz de garantie initial.

Neavand proprietati nu inteleg pentru ce a fost amis acest aviz .

Alte discuții în legătură

Impozit forfetar si firma dizolvata fulgisordenea fulgisordenea am depus la reg.comertului documentele pentru dizolvare si radiere la 30.03.2009. firma s-a dizolvat si cererea de radiere a fost respinsa. contabila nu a mai ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firma dizolvata juridic de onrc anterior 2009? mihailus mihailus Prezint situatia critica a unei firme in speranta ca voi obtine informatii ce ma vor ajuta pentru identificarea solutiei optime atat mie cat si, probabil, ... (vezi toată discuția)
Interpretare art. ii legea 76/2010 iuliainstant iuliainstant Buna ziua. As dori sa cunosc interpretarea pe care o dat dvs. art. II din Legea nr. 76/2010: \" Prevederile art. 18 alin. (7) din Legea nr. ... (vezi toată discuția)