Am comis o fapta penala.S-au facut cercetari pentru stabilirea prejudiciului.
Bineinteles ca cercetarile au fost facute de angajati ai institutiei.Pe langa banii pe care i-am luat eu am restituit unei persoane o suma de bani si pana la urma s-a dovedit ca persoana respectiva a mai ridicat banii inca o data,declarandu-le anulate.
La mine s-a prezentat cu documentele originale si n-am avut posibilitatea s-o verific in baza de date, asa ca negasind-o m-am speriat si i-am dat banii din contul altor oameni.
La finalizarea cercetarilor conducerea institutiei datorita faptului ca persoana despre care am scris mai sus nu a putut fi gasita atunci ,m-a contactat si mi-au spus sa depun suma respectiva amenintandu-ma ca vin cu politia la mine si-mi pun sechestru pe bunuri,etc.
Am depus banii respectivi cu toate ca mie nu mi-au folosit si nu i-am ridicat eu(ba mai mult acuma sunt cercetata de complicitate cu persoana respectiva),ulterior persoana respectiva a recunoscut ca i-a ridicat de doua ori si am inteles ca a depus si ea banii.
A trecut mai mult de un an de cand am depus banii si inca nu stiu cum o sa mi-i pot recupera.
Poate cineva sa-mi dea un sfat?As putea sa cer si dobanzi pentru faptul ca banii care nu i-am luat si nu i-am folosit eu au stat atata timp intr-un cont?
uita dobanzile si fii multumita ca iti vezi proprii bani inapoi. daca ii vezi.ai gresit fatal platind din banii tai un debit care nu iti apartinea. confuziunea patrimoniului tau cu cel al angajatorului-culpabil. de aici s-a nascut ideea complicitatii. ideea cu politia -sechestru era "bau-bau". politia nu pune sechestru in penal, ci instanta. in civil, executorul. te afli in idioata postura civila din materia obligatiilor a faptelor licite generatoare de obligatii- " plata nedatorata". ai creanta certa, lichida,exigibila, iei avocat si faceti "actio de in rem verso". impotriva lu aia care a incasat de 2 ori si s-a imbogatit fara justa cauza, si a angajatorului-debitor. ii chemati ca debitori-solidari, te infrupti de la cel mai solvabil, ulterior se regleaza ei in regres. poti cere daune-interese, dar nu dobanzi, ca nu erau stipulate, ca nu era contract.sa justifici daunele.:)