avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale iesire dintr-un SRL cu restante la buget
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

iesire dintr-un SRL cu restante la buget

Fratele meu este asociat cu o persoana fizica X intr-un SRL si este singurul administrator.
Inca de la infiintare el nu a participat la conducerea firmei si nu semnat niciun contract cu clientii si furnizorii sau vreun act financiar.
Acum firma are restante mari la buget cat si un credit ipotecar restant pentru un teren. Daca banca executa firma si ia terenul il poate valorifica doar la 40 % din valoarea imprumutului deoarece preturile au scazut. Acest contract de imprumut a fost semnat si de fratele meu ca urmare a solicitarii exprese a bancii.
Fratele meu doreste sa iasa din acesta societate insa asociatul nu este de accord.

Intrebarile mele sunt:
1.care sunt solutiile legale de iesire din firma in conditiile date cat si retragerea din functia de administrator?
2. firma nu poate plati nici datoria catre buget nici rambursa creditul, in ce fel se resfrang toate aceste asupra lui in lumina OU 54/2010, cat si a altor prevederi legale in materie,
3.il poate urmari banca in nume personal pentru diferenta de credit neacoperita din vanzare?

Multumesc pentru timpul dvs :D

Cel mai recent răspuns: Emiliap , utilizator 22:21, 14 Iulie 2010
Cine a semnat contractele si cine a facut datoriile?
Fratele meu a semnat doar actele de infiintare a societatii si contractul de imprumut cu banca, toate celelate documente au fost semnate de asociat.

Fratele meu a fost doar cu numele asociat si administrator, iar acum a aflat de firma este in pragul falimentului cu datorii mari, acest lucru se datoreaza managementului deficitar sau poate chiar frauduros al asociatului.
Cum sa iasa din acesta poveste, asociatul nefiind deacord cu cesiunea partilor sociale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor ina1 ina1 Buna ziua, Societatea x are un credit restant. Banca a propus restructurarea/reorganizarea creditului. S-a garantat pentru credit cu un imobil proprietatea ... (vezi toată discuția)
Raspundere fidejusori dupa faliment radustefan2010 radustefan2010 Buna ziua, Situatia noastra (eu si sotul) este urmatoarea: asociati intr-un SRL, sotul fiind si administrator. In 2008 am contractat, pe firma, un credit ... (vezi toată discuția)
Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)