avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie sau ce?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie sau ce?!

Am o problema de un an cu un vecin care de cate ori consuma alcool imi aduce injurii si jigniri destul de urate si la nelocul lor,daca il intreb ce are sau daca are cu mine treaba se intoarce cu spatele si se preface ca injura pe altcineva,sotul meu care e o persoana foarte permisibila si pasnica l-a intrebat frumos ce are cu mine si binenteles ca nu a recunoscut absolut nimic cu toate ca intr-o zi au auzit si unii vecini injuriile aduse!Pana acum nu am facut plangere,deoarece am considerat ca nu e o persoana sanatoasa mintal,are unele probleme dar mi-e frica ca lucrurile sa nu scape de sub control!ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: MYRA CIMPEAN , Avocat 23:43, 14 Iulie 2010
Partea rea cu betivii este ca... nu vor recunoaste ceea ce fac...
Puteti sa va pierdeti timpul recalmand si - daca aveti martori - eventual sa fie amendat pentru... tulburarea linistii publice... dar e greu... E un fel de "lupta cu morile de vant".
Eventual, cand va agreseaza verbal sa sunati la 112 si sa chemati un echipaj pe motiv de agresiune... dar sa nu specificati ca e verbala... Poate il speriati... Echipajul va veni - in general vin - si va trebui sa faceti plangere... Evident, trebuie sa va identificati cand chemati echipajul...
ce cautati dvs in preajma unei astfel de persoane?..masculine ..observ:)

si mai sta si cu spatele la dvs...:O
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
ContSters152027, utilizator
Suntem vecini din pacate!si mai stau si la casa ceea ce inseamna ca vreau nu vreau trecem unul pe langa altul!Eu am cerut sfatul unui specialist in consiliere juridica si nu interpretari ironice,asta pt ca nu am vrut sa ajung la politie sau te miri ce deoarece nu sunt nici procesomana dar nici toanta!Caut sa procedez in modul cel mai diplomatic posibil.Chiar daca noi suntem civilizati in viata ne e dat sa traim si pe langa persoane cu un nivel de educatie redus!
probabil,domnul in cauza sufera de o anumita boala.nu are familie?ati vorbit cu familia dansului?

numai cu dmv. are probleme sau si cu alte persoane?

o sa fie greu sa demonstrati,ca acesta va injura.

cel mai indicat,avand in vedere ca nu doriti complicatii,e sa incepeti cu inceputul.

in momentul in care va agreseaza verbal,anuntati politia,acestia il vor speria,si poate va inceta,temandu-se ca chemati politia din nou.
probabil ca aveti martori vecinii dvs, mai vedeti ce martori mai aveti si depuneti plangere impotriva lui, dar sa nu treaca 2 luni de la intamplari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insulte sistematice si amenintari ContSters60071 ContSters60071 De curind am intentat o actiune in justitie pentru o iesire din indiviziune. Locuiesc cu cel cu care ma judec in aceeasi curte. Insultele si amenintarile cu ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie impotriva unui vecin carmen2010 carmen2010 Buna seara! Am permis unei familii cu 4 copii sa locuiasca in casa mea, dar un vecin ii ameninta permanent atat pe copii, cat si pe parinti, face scandal, ... (vezi toată discuția)
Plangere de agresiune cobzarualexandra cobzarualexandra intrebarea este:daca eu filmez o persoana(beata) care agreseaza fizic sau verbal si ameninta si injura sotia(sau pe mine),filmul poate fi luat ca o dovada la ... (vezi toată discuția)