avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale help-raport de evaluare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

help-raport de evaluare

Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste judecatorul delegat?
Daca il aleg eu ce conditii trebuie sa indeplineasca, in afara de faptul ca e membru ANEVAR?
Cel mai recent răspuns: adiflorescu , utilizator 03:15, 9 August 2007
1. Insa transferul de proprietate de pe o societate pe cealalta mai bine il faci prin facturare astfel nu mai platesti expertiza.
2. Pentru a garanta un credit poate SA-ul sa sa faca ipoteca in locul SRL-ului, caz in care nu mai faci transferul de proprietate.
cum prin facturare?De unde sa aiba SRL-ul sa-mi plateasca contravaloarea imobilelor?
Din finantarile societatii.
O sursa de finantare ar putea fi imprumutul asociatilor.
Oricum nu cred ca am inteles intentia ta si nu cred ca pot sa am un sfat bun pentru tine.
Imi pare ca intentionezi sa te scarpini la urechea dreapta cu mana stanga.
:)
Am inteles in sfarsit dilema ta!!!
Am pus cap la cap toate postarile tale si ti-am inteles intentia.
:D Vrei sa faci o inginerie financiara si nu stii cum!!! :))
Incerci tu sa cauti sa tragi anumite foloase pacalind anumite organisme. Prin felul in care complici lucrurile insa te pacalesti doar pe tine.
Hai sa-ti explic despre ce este vorba, nu vreau nici o inginerie financiara, ni sa ma scarpin la urechea.....
Suntem o SA care are mai multe obiecte de activitate-productie, comert etc
Am dori sa separam activiatea de comert-asta pentru o administrare-coordonare mai buna, fiind o societate distincta va fi mai usor de controlat si evaluat raportul profit-pierdere, asta pe de o parte, iar pe de alta parte noua societate va putea beneficia de finantari europene -fara sa ne mai complicam cu SA-ul.
Asta este, iar eu nu am stiut cum sa fac -in drept-aceasta separare a societatilor.As vrea sa aleg calea cea mai rapida si bineinteles cea mai ieftina.De asta am nevoie de sfatul vostru.
Poate ca v-am cam incurcat cu atatea postari, dar nu stiam cum sa redau speta.
Acum sper sa ma ajutati.

Alte discuții în legătură

Marire capital social srl as unic cu aport in natura aprtinand tert V@LENTINA V@LENTINA Buna dimineata, marire capital social SRL as unic cu aport in natura apartinand tert. Aceasta este ipoteza. Ma poate ajuta cineva cu detalii despre ... (vezi toată discuția)
Capital social mihaigaby mihaigaby Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme? Trebuie vindut firmei? Trebuie evaluat inainte? Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)
Srl - asociat minoritar: capital social, majorare capital social, divizare askator askator Societate comerciala: Istoric: 1. Infiintare: Societatea se infiinteaza ca S.A. prin divizare dintr-un S.A. mai mare (fost de stat). Cu ocazia divizarii ... (vezi toată discuția)