Vreau sa infiintez un SRL si sa aduc aport in natura imobile.Pentru asta este nevoie de un raport de evaluare.Imi aleg eu evaluatorul sau il numeste judecatorul delegat?
Daca il aleg eu ce conditii trebuie sa indeplineasca, in afara de faptul ca e membru ANEVAR?
Anasm, e corecta optiunea atat dpdv legal cat si dpdv al supletei solutiei. Cel mai bine este sa apelezi la o societate specializata in evaluari imobiliare. Acolo vei gasi atat experienta necesara pentru operatiune cat si legaturile care vor face ca procedura sa fie rapida.
Trebuie sa ai in vedere urmatoarele aspecte:
-Daca imobilul este un teren, actul constitutiv trebuie incheiat in forma autentica;
-Actul constitutiv trebuie sa cuprinda valoarea bunului precum si modul de evaluare si aportul in bani;
-Valoarea bunului aportat la capitalul social trebuie determinata printr-un raport de expertiza (de aceea iti recomand sa apelezi la o firma specializata cu certificarile necesare).
Valoarea rezultata din raportul de expertiza insumata cu valoarea sumei de bani aportate va defini valoarea capitalului social al societatii.
Ca o observatie generala, cred ca ar fi prudent sa cuprinzi in actul constitutiv existenta cel putin a unui cenzor, eventual o societate de audit pentru a mai diminua din posibiliele discutii in boardul societatii asociat unic. De asemeni, trebuie sa vezi cum faci cu administratorul!
Sper ca randurile de mai sus sa fi fost lamuritoare. Succes!
Capital social
mihaigaby
Cum se introduce un teren in capitalul social al unei firme?
Trebuie vindut firmei?
Trebuie evaluat inainte?
Se poate introduce asa si evaluat dupa aceia ... (vezi toată discuția)