avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... se poate imparti un credit daca nu este divort?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

se poate imparti un credit daca nu este divort?

sunt intr-un mare impas.
sotul meu a scos in decursul timpului cateva credite...unele stiute de mine...altele nu...la unul sunt coplatitor dar nu stiam sigur ce suma e. ma rog...prostia se plateste. eu lucrez in spania, sunt rezident acolo, dar nu am contract de munca. creditul care e in comun este destul de mare si neplatit cam de 1 an. eu o sa plec din nou in spania...dar cum nu vreau scandal nu vreau sa divortez...dar as dori sa impart creditul care e la comun pt ca vreau sa scap cat mai repede de el. intrebarea e daca fara divort se poate ca banca sa imi dea voie sa platesc de acolo partea mea si sa ma scoata de la coplata:sorry:
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 23:31, 13 Iulie 2010
Fiind vorba de o relatie contractuala, iar contractul avind putere de lege intre partile contractante (art.969 C.civ.), va trebui sa negociati cu banca si sotul aceste aspecte.
Pe de alta parte, coproprietatea este exceptia, iar indiviziunea se poate cere oricind. Numai ca, in situatia contractuala descrisa, ca de altfel in cazul oricaror obligatii asumate prin contract intre parti, si iesirea din indiviziunea rezulata in urma incheierii contractului, se supune clauzelor contractuale. Va trebui sa vedeti cu atentie contractul, sa discutati cu cei de la banca, iar adac nu se poate prin acordul partilor contractante modifica acel contract in sensul dorit, va sfatuiesc sa mergeti la un avocat care sa va vada in detaliu acel contract, pentru a va putea da un sfat perfect individualizat situatiei dvs. concrete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj cu apartament ipotecat danyleca danyleca Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema patajului. Abia am terminat divortul si vreau, cand primesc hotararea sa facem si partajul. Avem un apartament ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor si prima casa bubulina2008 bubulina2008 Buna ziua, situatia mea este urmatoarea: - ne-am casatorit in 2010, in 2011 ne-am achizitionat un apartament prin prima casa; creditul este doar pe numele ... (vezi toată discuția)
Divort si rate bancare danielstancu_70 danielstancu_70 Buna ziua am si eu o problema in legatura cu impartirea creditelor dupa divort ......deci, cu trei ani in urma ..2007 am facut un credit cu ipoteca la o banca ... (vezi toată discuția)