avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... responsabilitate familiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

responsabilitate familiala

Buna seara am si eu o intrebare deoarece nu am gasit nicunde ceva concret despre termenul din titlul acestui subiect. In cazul unui contract de intretinere dintre mine, sotia mea si mama mea obligatia de a o ingriji, a platii intretinerea, medicamentele mancarea etc face obiectul responsabilitatii familiale? Sau care ar fi definitia acestui termen. Va multumim!
Cel mai recent răspuns: galescu , utilizator 10:45, 14 Iulie 2010
-responsabilitatea fata de membrii familiei (parintii fata de copii si invers) nu este o obligatie contractuala, ca atare nu isi are izvorul intr-un contract ci deriva dintr-o stare fireasca, o atitudine constienta, indatorire bazata pe legaturile sangvine dintre membrii unei familii.
-drepturile si obligatiile ce alcatuiesc prevederile unui contract de intretinere sunt strict contractuale si sunt convenite de comun acord de catre partile semnatare, in functie de beneficiu realizat si/sau beneficiu de realizat pe viitor cu prestatii succesive .
Poate e bine sa stiti, in plus , ca acel contract cu clauza de intretinere, se poate rezilia ( cel mai des, la solicitarea intretinutului) daca obligatiile asumate prin contract nu sunt indeplinite...
Multumesc de raspunsuri oricum nici nu se pune problema ca nu imi ingrijesc mama dar am intrebat acest lucru deoarece suntem bugetari si e posibil sa fim disponibilizati unul dintre noi si am vrut sa aflu daca putem uza de acest contract deoarece unul dintre criterii se refera la ...intretinatorii de familie amandoi fiind obligati prin acel contract sa o ingrijim. Va dati seama ca , cu un singur salariu de 600 ron( si un eventual somaj) e imposibil sa rezistam 4 persoane si vroiam sa stiu la ce se poate referi "responsabilitati familiale" caci nu specifica copii sau batrani. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Criterii disponibilizare galescu galescu Buna seara , am cateva nelamuriri despre ce criterii se aplica conform legilor in vigoare in cazul disponibilizarilor la bugetari. 1. Ce este specificat in ... (vezi toată discuția)
O eventuala disponibilizare gixee gixee sunt inadrat ca personal contractual intr-o institutie bugetara si din ianuare se aud ca vin alte restructurari. acum jumatate de an a fost concediata si mama, ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata. am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia ... ionica3727 ionica3727 Buna dimineata. Am fost contactata de o matusa de-a mea (sotia unui frate vitreg de-a mamei mele), Dansa este vaduva din 2017, cand unchiul meu vitreg a ... (vezi toată discuția)