avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... accident cu masina de serviciu
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

accident cu masina de serviciu

Ce sfaturi ati da unei firme ce doreste sa se asigure ca, in cazul unui accident in care este implicat un salariat (chiar si in afara programului de lucru) intr-un accident rutier, cu masina firmei, accident ce se soldeaza cu vatamarea corporala a unei terte persoane, firma sa nu poata fi chemata in judecata ca parte responsabila civilmente?
Cel mai recent răspuns: robertsega32 , utilizator 13:00, 16 Iulie 2010
Buna ziua.O asigurare CASCO acopera situatia ipotetica la care faceti referire
Daca masina are asigurare casco, aceasta se intinde si asupra eventualelor daune ce ar putea fi solicitate si de persoana vatamata?
~ Conținut șters la cerere ~
Ma refeream la raspunderea comitentilor pentru faptele prepusilor. Avem un salariat care, fiind beat, cu masina firmei, a accidentat o persoana. A fost procesul si am fost obligati, in solidar, ca parte responsabila civilmente, sa platim daunele cu spitalizarea accidentatului. CE am putea face acum? In apel putem sa chemam si firma de asigurari (masina avea rca) sau putem sa instiintam asiguratorul dupa ce se pierde procesul? Si cum am putea sa ne pazim in viitor de astfel de situatii? multumesc.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte responsabila civilmente mi_re_la68 mi_re_la68 Buna ziua. In 2009 agajatul meu a produs un accident de circulatie din care au rezultat doua victime: una decedata si cealalta spitalizata (maxim 10 zile). ... (vezi toată discuția)
Raspunde societatea???? girbeaionicavioleta girbeaionicavioleta Un sofer al societatii noastre care transporta marfa catre clientii nostrii a accidentat grav o masina. Atat masina noastra cat si masina implicata sunt grav ... (vezi toată discuția)
Proces Vali30 Vali30 Intr-un proces penal daca asiguratorul decide sa nu plateasca dauna intr-un accident cu omor din culpa la cine ai revine cheltuiala? (vezi toată discuția)