avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie cu probleme
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie cu probleme

BUna ziua,am o mare problema,seful nu vrea sa imi aprobe demisia,si nici numar de inregsitrare nu vrea sa imi dea.Mentionez ca la firma sunt doar eu angajata,nu avem parte de secretariat,nu are cine altcineva sa imi dea nr de inregsitrare.Ce pot face?#-o
Cel mai recent răspuns: gamalie , utilizator 15:12, 14 Iulie 2010
Luati urgent legatura cu ITM si faceti sesizare.
Pe langa sesizarea in scris a ITM, puteti trimite demisia prin posta, pe adresa sediului social al firmei, cu confirmare de primire; exista mai multe modalitati dintre care scrisoarea deschisa cu valoare declarata mi se pare mie una indicata in aceste cazuri. Intrebati totusi la posta care ar fi cea mai buna varianta sau, si mai bine, un avocat. De la data la care posta va confirma ca a fost primita scrisoarea, calculati 15 zile calendaristice daca aveti functie de executie sau 30 daca aveti functie de conducere, dupa care nu va mai prezentati la serviciu. In eventualitatea unui proces, scrisoarea si sesizarea la ITM va vor fi arhisuficiente pentru a face dovada demisiei, cf. art. 79, alin. 2 Codul Muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat timp este valabila o demisie? ancaoroian ancaoroian Am depus demisia in data de 24 iunie. Angajatorul nu mi-a dat nr. de inregistrare, dar mi-a spus ca o aproba doar daca trec articol 79, pct. 7 din codul ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)
Demisie sau acordul partilor alexandra_jumy alexandra_jumy hello tuturor! ma confrunt cu o problema mai mult de natura morala decat legala. lucrez de 3 luni in cadrul unei banci pe un post de ofiter bancar(sales ... (vezi toată discuția)