avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz eliberare copii dosar intocmit in baza legii nr. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz eliberare copii dosar intocmit in baza legii nr. 290/2003

Am formulat o cerere de eliberare de copii ale tuturor actelor care sunt in dosarul clientei mele pt. ca aceasta nu mai stie exact ce a depus si ce nu iar raspunsul a fost (evident dupa trei luni) ca respectivele copii se elibereaza numai la cererea instantelor de judecata sau a altor autoritati.
Iar eu, persoana care a formulat cererea de acordare de despagubiri si toate actele care se gasesc in dosarul respectiv.... Inapoi. Nu aveti voie.
In momentul asta nici nu stiu cum sa procedez in continuare.
S-a mai intalnit cineva cu situatia asta? Cum ati rezolvat-o?
Sa fac actiune in justitie sa-i oblige instanta sa-mi dea nu mi se pare cea mai fericita idee, avand in vedere termenul in care as obtine o astfel de hotarare.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:27, 15 Iulie 2010
Buna ziua !
Cred ca nu aveti alta varianta decat o actiune judecatoreasca , chiar daca va dura ...
Ce institutie nu v-a furnizat acele documente si care a fost motivatia inscrisa in documentul prin care s-a raspuns la cerere ?
Prefectura Bucuresti (de la care aveam ceva pretentii)
Iar motivare nu a existat, raspunsul are doua randuri in care imi spune exact asta:"urmare a cererii Dvs, va informam ca eliberarea unei copii de pe dosar se efectueaza la cererea instantelor judecatoresti sau a altor autoritati interesate."
Nu merita acum sa cer si atragerea raspunderii patrimoniale a functionarului care a dat raspunsul asta din lene de a xeroxa cateva foi? Ca evident voi cere cheltuieli daca ajung in instanta dar nu vreau sa le platesc tot eu din impozitele platite ca si ceilalti contribuabili.
~ Conținut șters la cerere ~
Asa... Ce e cu legea 554, spune cumva ca cel care formuleaza o cerere nu are dreptul sa stie ce se intampla cu ea si sa vada exact ce contine dosarul respectiv?
Ma indoiesc.
Eu nu am cerut o copie a dosarului altcuiva ci a dosarului meu.
Scuze, nu am citit cu atentie raspunsul si am crezut ca va referiti la legea 554.
Inteleg ca nu dar nici la 544/2003 va referiti pt ca aceea se refera la cu totul altceva.
Daca va referiti la 544/2001, nu prea inteleg la ce prevedere din ea.

Alte discuții în legătură

Rds-ul este obligat sa-mi elibereze copie dupa contract ? Pilu Pilu Buna dimineata. Am o problema curioasa si as dori, daca poate cineva sa ma ajute. Fiul meu are cu RDS un contract din 2008, pe care, nu stie din ce motive, ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 westkontakt westkontakt Buna seara, dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)