avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz eliberare copii dosar intocmit in baza legii nr. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz eliberare copii dosar intocmit in baza legii nr. 290/2003

Am formulat o cerere de eliberare de copii ale tuturor actelor care sunt in dosarul clientei mele pt. ca aceasta nu mai stie exact ce a depus si ce nu iar raspunsul a fost (evident dupa trei luni) ca respectivele copii se elibereaza numai la cererea instantelor de judecata sau a altor autoritati.
Iar eu, persoana care a formulat cererea de acordare de despagubiri si toate actele care se gasesc in dosarul respectiv.... Inapoi. Nu aveti voie.
In momentul asta nici nu stiu cum sa procedez in continuare.
S-a mai intalnit cineva cu situatia asta? Cum ati rezolvat-o?
Sa fac actiune in justitie sa-i oblige instanta sa-mi dea nu mi se pare cea mai fericita idee, avand in vedere termenul in care as obtine o astfel de hotarare.
Cel mai recent răspuns: Adrian Marin , Consilier juridic 08:27, 15 Iulie 2010
Buna ziua !
Intr-adevar este vorba de Legea 544/2001 , actualizata ... Insa informatiile solicitate nu sunt exceptate de la comunicare conform prev legii 554/2001 , mai ales ca va priveau strict pe dvs. . Asa ca puteti actiona institutia in instanta si solicita deasemenea sanctionarea functionarului care a intocmit documentul , pt ca nu se respecta (din ce spuneti) procedura prevazuta de lege .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rds-ul este obligat sa-mi elibereze copie dupa contract ? Pilu Pilu Buna dimineata. Am o problema curioasa si as dori, daca poate cineva sa ma ajute. Fiul meu are cu RDS un contract din 2008, pe care, nu stie din ce motive, ... (vezi toată discuția)
Legea 544/2001 westkontakt westkontakt Buna seara, dupa indelungi staruinte am primit decizia (in scris) de acordare a indemnizatiei lunare dupa 3-4 cereri si ultra-cereri si sesizari. Nu vreau sa ... (vezi toată discuția)
Recursul. danaa1 danaa1 Sotul meu a depus o petitie la o institutie publica, in vederea rezolvarii a unor probleme ce tin de institutie. Institutia nu i-a raspuns in termenul legal ... (vezi toată discuția)