avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... nerespectarea hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

nerespectarea hotarari judecatoresti

am terminat concediul de ingrijire copil am reusit sa vb cu patronul pt restituirea carti de munca, ma tot dus cu vorba pe motiv ca nu stie cum sa imi inchida cartea de munca si apoi nu mai mi-a raspuns la telefon deloc,am facut o petitie la itm buc si de acolo am primit raspuns ca daca nu ma inteleg cu el pe cale amiabila sa il dau in judecata,cea ce am si facut a fost proces civil la judecatoria sector 3 in decembrie unde mi sa dat castic de cauza si am primit acasa hotararea judecatoreasca irevocabila in care este obligat sa imi restituie carnetul ,dar nimic ,ce sa fac mai departe, am pierdul locuri de munca din dauza ca nu am cartea de munca in regula,astept un sfat
Cel mai recent răspuns: rosu dani , utilizator 12:16, 15 Iulie 2010
Puneti in executare hotararea judecatoreasca...nerespectarea acesteia constituie infractiune si situatia poate lua o intorsatura nefericita pentru angajator.

avocat Radu Stan

Din ceea ce ne spuneti, daca angajatorul se va impotrivi la executarea silita a obligatiei de "a face", reiese faptul ca ar putea fi intrunite elementele constitutive pentru infractiunea de "nerespectarea hotararilor judecatoresti, prevazuta de art. 271 C.pen.

Va puteti constitui parte civila, daca se va ajunge la acest incident penal, solicitand daune pentru prejudiciul suferit.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
unde sa ma adresez ca sa il dau in judecata penal ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectarea hotarari judecatoresti rosu dani rosu dani nu imi pot lua cartea de munca de la fostul patron desi am o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila in favoarea mea , am inteles ca trebuie un ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari judecatoresti theodora23 theodora23 m-ar interesa si pe mine ce poate pati un om daca nu respecta o hotarare judecatoreasc.sau spuneti-mi un articol din codul civil. orice. un indiciu ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotaririi judecatoresti r82z r82z in cazul unui cuplu intervine divortul.conform hotaririi date cei doi copii ramine in sarcina mamei,tatal fiind obligat la pensie alimentara.pina aici totul e ... (vezi toată discuția)