avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?

Vreau sa depun o cerere la primarie ,prin care sa solicit eliberarea actelor asupra unui teren, pe care l-a mostenit tatal meu, de la fratele sau,cu precizarea ca si tatal meu a murit.
Nu stiu cum trebuie sa formulez, mai bine zis, ce acte sa solicit?cum se numesc?titlu de propietate, certificat de mostenitor.....chiar nu stiu!Ma puteti ajuta va rog?!
MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 18:30, 15 August 2007
Pai nu e chiar asa.Cererea nu e greu de facut ,insa mai intai trebuie sa lamurim niste aspecte. SI anume: tatal dvs. a mostenit un teren de la fratele sau in baza unui certificat de mostenitor sau doar il exploata fiind singura ruda a acestuia? Dvs. aveti certificat de mostenitor dupa tata? Adica , spuneti ne mai exact ce acte detineti si de ce acte aveti nevoie acum.
faceti cerere prin care solicitati actele pe care le solicitati, numai sa demonstrati ca aveti calitatea pe care o aveti (mostenitoare). in rest nu este nicio problema.
un aspect esential : formulati cererea in scris ! sa vi se confirme ca a fost primita !
Actul asupra terenului respectiv , are mentionati ca mostenitori trei persoane tatal meu(decedat) mama mea(supravietuitoare) si eu.
Eu acel act vreau sa il obtin, deoarece l-am vazut dar persoana care mi l-a aratat nu vrea sa mi-l dea.
Eu nu am nici un fel de act de mostenitor in urma decesului tatalui meu.
Acum ma chinui sa obtin toate actele, dar nu stiu in ce directie sa ma indrept.Precizez ca sunt 7 ani de cand a murit tatal meu, timp in care nu s-a facut nici un fel de succesiune, iar eu nu stiu ce trebuie sa fac.
Va multumesc pentru sfaturi!
Eu nu stiu ce act ati vazut din care sa rezulte ca sunt 3 mostenitori , acesta ar putea fi titlul de proprietate asupra unui teren sau certificatul de mostenitor dupa tata , ceea ce inseamna ca s a dezbatut succesiunea. Inteleg ca tatal nu mai este , si ati ramas doar dvs si mama . Deci o terta persoana detine un act ce vi se cuvine.Sunt mai multe de spus aici. Daca nu s a facut inca succesiunea , ar trebui deschisa , cu conditia sa stapaniti bunurile ramase. Adica sa le fi acceptat tacit. Deci , ori s a facut succesiunea si asta se afla de la Camera Notarilor , ori cereti un duplicat de la Primarie asupra titlului de proprietate. Incercati sa va amintiti ce act ati vazut.

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenitori la proprietate anitzaa anitzaa Buna ziua, tatal meu locuieste de 30 de ani intr-o casa in care are mostenire 2/3 din casa. Cealalta treime este mostenita de 2 persoane care au plecat ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)