avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM TREBUIE FORMULATA CEREREA CATRE PRIMAR?

Vreau sa depun o cerere la primarie ,prin care sa solicit eliberarea actelor asupra unui teren, pe care l-a mostenit tatal meu, de la fratele sau,cu precizarea ca si tatal meu a murit.
Nu stiu cum trebuie sa formulez, mai bine zis, ce acte sa solicit?cum se numesc?titlu de propietate, certificat de mostenitor.....chiar nu stiu!Ma puteti ajuta va rog?!
MULTUMESC MULT
Cel mai recent răspuns: Gabriela Negrut , Consultant resurse umane 18:30, 15 August 2007
Nu , nu faceti asta. Faceti o cerere la cartea funciara , aratand calitatea dvs. de mostenitor , si cereti informatii cu privire la toate bunurile imobile pe care stiti ca le a avut tatal dvs. , in colaborare cu mama dvs. care poate stie mai multe detalii. In functie de raspunsul lor , veti cere mai departe de la alte organe ce acte veti avea nevoie.
Multumesc mult.Scuze pentru insistenta, dar tinand cont de faptul ca eu nu am nici un act exceptand acel "certificat de mostenitor"asupra apartamentului este corecta formularea mea: "eliberarea documentelor care atesta propietatilor detinute de tataal meu"?
Inca o precizare, am aflat ca actul acela despre care va spuneam ca l-am vazut dar nu a vrut persoana sa mi-l dea, era un titlu de propietate.
Nu , deocamdata cereti situatia bunurilor de la cartea funciara. Apoi , cu hartia de la ei in mana , veti incerca sa refaceti documentele in functie de ce rezulta acolo. Poate tatal dvs. a vandut din timpul vietii acele bunuri si atunci nu mai aveti ce sa faceti. Poate nu a vandut nimic. In orice caz, nu mai intarziati ca si asa a trecut timpul. Stati de vorba cu mama dvs. , identificati toate adresele si bunurile , si mergeti acolo la cartea funciara in functie de locul amplasarii imobilelor. Dupa ce aveti certitudinea ca imobilele inca se mai afla pe numele tatalui , atunci veti reconstitui actele si reveniti sa ne spuneti ce rezultate aveti. Daca stiti sigur ca de ex, pentru actul pe care l ati vazut la acea ruda , tatal figureaza ca si proprietar alaturi de dvs. puteti solicita primariei urmatoarele: Subsemnatele (dvs si mama , sau numai dvs.) , in calitate de proprietar si de mostenitor al proprietarului solicit prin prezenta eliberarea unui duplicat dupa titlul de proprietate , deoarece originalul a fost pierdut. Cel mai probabil va trebui sa indepliniti si alte formalitati cum ar fi publicarea in Monitorul Oficial, insa asta va vor spune ei .Exista posibilitatea ca titlul initial sa fie emis de Prefectura si nu de Primarie dar asta veti afla pe parcurs.
Acum aproximativ 5 luni am depus cerere si la "Arhivele Nationale".Mi s-a spus ca luna aceasta imi vor da un raspuns.De aici pot afla care sunt propietatile inscrise pe numele tatalui meu,nu?
Multumesc din suflet pentru informatii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi mostenitori la proprietate anitzaa anitzaa Buna ziua, tatal meu locuieste de 30 de ani intr-o casa in care are mostenire 2/3 din casa. Cealalta treime este mostenita de 2 persoane care au plecat ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Succesiune jenicaprod jenicaprod Tatal meu a murit in anul 1977, iar mama mea a murit in anul 2002. Am dezbatut succesiunea decat dupa tatal meu, cand singura mostenitoare a ramas mama. Dupa ... (vezi toată discuția)