avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Verificare contract de munca om de serviciu in cadrul ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Verificare contract de munca om de serviciu in cadrul unei asociatii de proprietari

Buna ziua, m-ar interesa sa stiu cum pot afla daca asociatia de proprietari a unui bloc a angajat cu forme legale omul de serviciu care presteaza aceasta activitate, el nu stie mare lucru, ce a semnat. nu prea stie nici sa citeasca iar presedintele sustine ca toate actele sunt in regula insa nu i-a inmanat al doilea exemplar ar CIMului. Pot sa ma adresez ITMului sau ... ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:22, 15 Iulie 2010
BODEALEX a scris:
Pe lista de intretinere la SALARII apar cumulate cele ale administratorului+femeie de serviciu+contabil , nefiind posibila aflarea salariului fiecaruia in parte, cu toate demersurile facute ( eu sunt cenzor si am solicitat sa mi se prezinte inaintea afisarii calculatia intretinerii), atat presedintele (care este un tanar cu serviciu fiind ocupat aproape toata ziua) cat si administratorul fiind necooperanti.

Inseamna ca dumneavoastra nu puteti, nu vi se da voie sa va indepliniti atributiunile conform legii 230/2007:
Art. 33. -(1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociaţiei de proprietari are, în principal, următoarele atribuţii:
a) verifică legalitatea actelor şi documentelor, a hotărârilor, deciziilor, regulilor şi regulamentelor;
b) verifică execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli;
c) verifică gestiunea financiar-contabilă;
d) cel puţin o dată pe an, întocmeşte şi prezintă adunării generale rapoarte asupra activităţii sale şi asupra gestiunii asociaţiei de proprietari, propunând măsuri.

Aduceti-le la cunostinta prevederile legale. Un cenzor poate sa-si indeplineasca sarcinile numai cu documentele in fata. Cenzorul verifica nu numai corectitudinea calculelor, ci mai ales legalitatea tuturor acteler. Cenzorul este cel care se pote exprima cu toata competenta asupra deciziilor comitetului si a hotararilor adunarii generale. Activitatea cenzorului poate scuti de neplaceri atat conducerea asociatiei cat si pe oricare membru al asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infractiuni de serviciu sau in legatura cu serviciul. marin53 marin53 Ma intereseaza daca membrii comitetului executiv (sau alte persoane alese sau angajate in asociatia de proprietari) pot fi acuzati de infractiuni de serviciu ... (vezi toată discuția)
Asociatii de proprietari gheorgheistrate gheorgheistrate Cenzorul isi da demisia din as prop. ( cenzor intern din bloc ) ce poate face com.ex.si presedimtele? 1 angajeaza un alt cenzor extern .( chiar daca nu au ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate a unui contract individual de munca eugarizan eugarizan Buna seara Ma poate lamuri si pe mine cineva cum este cu aceasta clauza de confidentialitate intr o asociatie de proprietari ? pentru ca atat cei de ... (vezi toată discuția)