avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare abuziva

in 25 ianuarie 2010 am fost retrogradat din functia de casier la cea de manipulatnt marfa,am inteles ca retrogradarea nu poate depasi 60 de zile. eu am stat in functia in care am fost retrogradat mai bine de 7 luni. vreau sa stiu daca pot ataca asta in instanta? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:14, 6 Octombrie 2010
Asta inseamna ca atunci a fost o retrogradare. Intrebarea mea este daca pot cere instantei acum repunerea in functie daca voi obtine anularea deciziei de concediere disciplinara?
Dar acum vorbiti de concediere disciplinara,nu era vorba doar de retrogradare?
Puteti cere instantei repunerea in functie si drepturile salariale ,deoarece nu vi s-a modificat CIM ,a fost vorba doar de retrogradare,si dupa trecerea celor 60 zile normal era sa reveniti pe functia anterioara si cu salariul corespunzator functiei avute.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Da , initial a fost retrogradarea care s-a intins pana in momentul in care am fost dat afara disciplinar (mai mult de 60 de zile, aproape 7 luni). el in loc sa ma repuna in functie a preferat sa imi caute motive, vazand ca nu plec prin demisie m-a dat afara disciplinar#-o.eu acum sunt in litigiu pt concedierea disciplinara.Intrebam daca pot cere instantei in eventualitatea in care este abnulata concedierea, repunerea in functia dinaintea retrogradarii.
Bineinteles.Daca veti obtine anularea concedierii ,veti obtine despagubiri salariale ,asa cum se prevede la Art.78 si in plus la cerere veti fi reintegrat.
Nu asa ati cerut?

Daca nu ati cerut asa,puteti cere si la prima zi de infatisare-art.132 (1).Cod de Pr.C,dupa intampinare.

Ultima modificare: Marți, 5 Octombrie 2010
ContSters161342, utilizator
Am inteles , deci primul termen abia cel ce urmeaza este, imi voi modifica cererea::-reintegrarea, drepturile banesti de care sunt lipsit(bonurile de masa si alte prime??? de astea nu sunt sigur),repunerea in functia avuta anterior retrogradarii, diferenta de salariu corespunzatoare zilelor in care retrogradarea era depasita, revizuirea cartii de munca. Asta inseamna ca se va da un nou termen, care nu ma bucura... multumesc mult ,m-ati luminat.=D>

Alte discuții în legătură

Cim mikik55 mikik55 UN salariat a ocupat un post de conducere, iar acum a fost trecut pe un post de excutie, prin act aditional la CIM, insa nu i s-a modificat si salariu. In ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)