avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice achizitii publice
Discuție deschisă în Achiziţii publice

achizitii publice

Unul dintre ofertanti , perdant in cadrul procedurii, solicita sa i se aduca la cunostinta oferta tehnica a altui ofertant, respectiv oferta ofertantului castigator. Procedura este suspendata intrucat exista un litigiu ce are ca obiect rezultatul procedurii.
Oferta tehnica a castigatorului nu este protejata de un drept de proprietate intelectuala si nici declarata confidentiala.
Ii pot pune la dispozitie solicitantului o copie a respectivei oferte tehnice, si daca da, in ce temei legal?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
dana_ludmila, utilizator
Cel mai recent răspuns: iuly7 , utilizator 13:21, 15 Iulie 2010
din pucntul meu de vedere ar trebui solicitat acceptul ofertantului ca sa fiti scutita de orice probleme.
Desi se refera doar la informarea ofertantilor asupra rezultatului procedurii, va aduc totusi in atentie art.208 din OUG 34: "Autoritatea contractanta are dreptul de a nu comunica anumite informatii din cele prevazute la art. 207 alin. (2) lit. c), dar numai in situatia in care divulgarea acestora(....) b) ar prejudicia interesele comerciale legitime ale operatorilor economici, publici sau privati, sau ar prejudicia concurenta loiala dintre acestia.".
Si parerea mea este ca este necesar acordul ofertantului pentru a face publica oferta sa. Daca, contestatarul are indoieli, oferta tehnica se pune oricum la dispozitia organelor competente(CNSC probabil in acest caz), care au dreptul de a analiza si constata daca sunt nereguli sau nu.
Ultima modificare: Joi, 15 Iulie 2010
vlad nicolae, moderator
In cazul unei contestatii accesul la propunerile tehnice ale celorlalti operatori economici se face in conformitate cu art. 274 alin 4 din O.U.G. 24/2006. Consider ca puteti pune la dispozitie ofertele celorlalti operatori economici participanti la procedura numai dupa ce a fost costituit dosarul achizitiei publice deoarece dupa aceasta data va avea caracter public insa si atunci acesta poate fi restrictionat in masura in care aceste informatii sunt clasificate sau protejate de un drept de proprietate intelectuala, potrivit legii (art 215 din O.U.G. 34/2006).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog raspuns urgent!!!!acces dosar achizitii publice victoriaa victoriaa Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca intr-o procedura de achizitie publica, pana la semnarea contractului cu ofertantul castigator, ceilalti operatori ... (vezi toată discuția)
Solicitare documente oferta contracandidat AndreiAno AndreiAno Bună ziua, Sunt membru al unei comisii de evaluare şi după şedinţa de deschidere, unul din ofertanţi a solicitat în scris invocând prevederile Legii ... (vezi toată discuția)
Contestatie depusa de ofertant sarm07opr sarm07opr Daca un ofertant depune contestatie la autoritatea contractanta, in termen de o zi lucratoare trebuiesc instiintati toti ceilalti participanti la ... (vezi toată discuția)