avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere preschimbare termen
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere preschimbare termen

Buna seara,
Imi puteti spune in cat timp Tribunalul Buc da un raspuns la o cerere de preschimbare termen litigiu munca?
Eu am obtinut un termen de judecare anul viitor, am facut cerere de preschimbare termen si nu am primit raspuns inca.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 07:44, 14 Septembrie 2010
Cererile de preschimbare avand ca obiect drepturi banesti nu sunt acceptate deoarece nu sunt considerate urgente, desi legea spune altceva. Aceasta a fost explicatia judecatorului.
Asa ca daca vreti sa va judecati mai repede pentru drepturi banesti nu sunt sanse.
urgenta este instituita strict in cazurile de conflicte colective de munca si anume in cazul grevelor.

explicatia pe care ati primit-o este doar partiala... se practica pentru ca nu trebuie sa stie chiar toata lumea :D
@ctynn: puteti preciza si baza legala a celor afirmate?
baza legala! =D>
faceti un mic calcul referitor la art. 290 raportat la art. 298 c. mun.
sa imi spuneti si mie ce rezultat veti obtine!!! B-)
ctynn a scris:

urgenta este instituita strict in cazurile de conflicte colective de munca si anume in cazul grevelor.
....

Urgenta este prevazuta de lege pentru toate conflictele de munca , nu numai pentru greve.

Alte discuții în legătură

Lege speciala procedura de solutionare conflicte de munca ela76 ela76 Care este legea speciala in care este reglementata procedura de solutionare a conflictelor de munca?Referitor la actionarea unui angajator in instanta pentru a ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca Lacramioara Constantin Lacramioara Constantin Intrebare: Daca un angajat cu domiciliu in Iasi , de exemplu, si lucreaza la o societate in Galati, (locul de munca e in Galati), si intervine un litigiu de ... (vezi toată discuția)
Termen exagerat pentru prima infatisare myki82 myki82 Sotul meu a fost sanctionat prin desfacerea contractului individual de munca pentru savarsirea unei abateri disciplinare grave in temeiul art. 61 alin. 1 lit. ... (vezi toată discuția)