avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taxa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taxa succesiune

acum 3 luni a murit bunica noastra,acu 2 zile am primit citatie de la un notar precum ca sar fi deschis taxa de succesiune.si mama este infiata de bunici mei dar in certificat nu e trecuta bunica noastra ca mama ci numai sotul lu mamaia.c sa facem ca locuim de 40 de ani in aceasta casa dar ne e frica sa nu o pierdem in favoarea celui c a dfeschi masa succesorala. pt ca nu o avem p numele nostru,c ne indrumati sa facem?
prezentati-va la notar si vedeti ce se intampla acolo si ce mostenitori sunt. nu semnati pana nu cereti sfatul unui avocat, daca nu sunteti sigur de ce scrie in actele notarului.
Cel care a cerut deschiderea procedurilor succesorale notariale ce grad de rudenie are cu bunica dvs.?
@v3
Sigur a solicitat alt mostenitor dezbaterea succesiunii? Ce scrie pe citatia respectiva?

Mai nou, de foame, notarii trimit din oficiu invitatii pt inscrierea deschiderii succesiunii in registru si, implicit, dezbaterea succesiunii la biroul lor, prevalandu-se de niste articole din legea notarilor publici...nu mai dau amanunte, ca poate nu e cazul. Dar daca e cazul...nu sunteti obligati sa dezbateti succesiunea la acel notar.

Raspundeti-ne la o intrebare: imobilul nu era bun comun cu bunicul ? adica provenit din casnicie? pt ca atunci veti mosteni partea lui ( sau cota parte) daca mama dvs. nu a fost adoptata si de bunica. Macar la mostenirea lui aveti drept.

da nu am semnat nimic dar ni sau cerut niste acte?dar se poate deschide msa succesorala de la sine sau numai daca o deschide alcineva?
nu stim c grad de rudenie are pentru ca nu a vrut sa ne zica nimic notaru ci numai sa ne ducem cu niste acte si cu suma de 413 lei atata

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire 2010 nicole_tdnl nicole_tdnl Buna ziua. As avea cateva nelamuriri legate de dezbaterea succesiunii in urma mortii bunicii. Citatia pentru invitarea la dezbaterea mostenirii vine la ... (vezi toată discuția)
In ce context are loc deschirea mostenirii? si in ce cazuri o persoana poate pierde mostenirea? bluehillday bluehillday In ce context are loc deschirea mostenirii? Aceasta are loc in mod automat la moartea unei persoane care de exemplu. detine o casa,sau are loc la cererea unor ... (vezi toată discuția)
Citatia pentru dezbaterea succesiunii se poate trimite din oficiu, la cererea consiliului local? roxanam79 roxanam79 buna seara am o intrebare tatal meu a decedat am primit o citatie prin care se cere dezbaterea masei succesorale a unui imobil,respectiv un apartament,insa ... (vezi toată discuția)