Am o mica-mare problema cu cei de la distrigaz. In anul 2008,pe 3 octombrie mai exact,am incheiat un contract vanzare-cumparare a unui imobil ( devenea al meu). Pe data de 28 octombrie am facut un contract de furnizare cu cei de la Distrigaz. Toate bune si frumoase pana cand primesc sambata trecuta( 10 iulie) o notificare pe numele fostului proprietar dar cu adresa mea de domiciliu prin care se spunea ca este un sold restant in valoare de 19,81 pe data de 10.10.2008 si trebuie achitat altfel vor demara sistarea furnizarii de gaze. Am trimis un mail imediat si ieri am primit raspunsul prin care mi se spunea ca eu trebuie sa platesc si ca suma a ajuns la 30,81(magic a crescut in 5 zile de cand am primit notificarea,cine stie cat va fi in curand).
Intrebare: Dc au vazut ca era un sold neachitat de ce nu m-au anuntat in 2008 si au trecut aproape 2 ani? De ce trebuie eu sa platesc pentru ceea ce nu am beneficiat si mai ales nelocuind in data respectiva? Pe contract scrie ca in termen de 46 de zile nu se plateste sumele neachitate de la ultima factura,se opreste furnizarea gazelor naturale,de ce nu au facut asa in 2008? De ce nu m-au anuntat telefonic?
Am macar un sort de izbanda la ANPC sau totul este in van,as putea macar sa platesc suma inainte de penalizari timp de 2 ani ( in contract nu scrie nimic de procentul de penalizare pe zi si ca ar dura atata timp,nici nu cunosc suma datorata de fostul proprietar)?
TImp de 2 ani nu am avut nici macar o zi intarziere si acum ca rasplata mi- a venit bucuria asta!
Va rog dc puteti sa ma ajutati va sunt recunoscator!
nu cred ca au cum sa intrerupa furnizarea la dvs, nu aveti un contract cu ei ? afirmati ca sunteti la zi cu pl.
contractul se face de catre o anume persoana, restanta este pe vechiul proprietar adica dintr.un contract mai vechi care trebuie sa fie incheiat.
daca faceau contract cu locuinta ce rost mai avea sa va face-ti si dvs. ca doar ea nu sa mutat ci proprietarul.
probabil ca merg la intimitare, daca insiste pute.ti sa le solicitati sa va faca dovada in scris ca datoria apartine dvs.
ei trebuie sa caute vechiul proprietar sa.i ceara bani, dar nu au de unde sa.l ia, ultima adresa a lui stiu ca este aici unde a si fost instalat.
Lucrurile stau asa: timp de 2 ani nu am avut nici macar o zi intarziere deci nu am nici un fel de facturi neachitate. Perioada in care ei vor pe mine sa ma oblige sa platesc este 4 septembrie-3 octombrie 2008,iar eu pe 3 octombrie semnam abia contractul de vanzare cumparare deci contractul era pe numele fostului proprietar si perioada in care el statea in acel apartament . Ei mi-au spus ca mi-au trimis si o notificare in luna noiembrie 2008,eu nu am primit-o (se poate sa fi trimis), dar pe anul 2009 sigur nu au mai trimis alta.
Ultimul mail de la ei suna asa:
" La preluarea de contract , fiecare nou client completeaza un set de formulare la sediul societatii noastre odata cu depunerea actelor pentru preluarea de contract.Printre aceste formulare se regaseste si cel in care noul titular este de acord cu achitarea sumei pentru factura ce nu a fost inca emisa la data depunerii documentelor .( facturile de utilitati se emit lunar la o data stabilita si nu poate priva noul client de posibilitatea depunerii documentelor pentru preluarea unui loc de consum).
Departamentul competent este departamentul Juridic care se va adresa in primul rand fostului titular de contract ( ceea ce a si facut,dar sunt cazuri in care acesta nu mai poate fi contactat).
Totusi la adresa a fost transmisa instiintarea de plata a soldului pentru locul de consum preluat de dvs.intradevar pe numele vechiului titular si la care nu s-a dat nici un raspuns atat de vechiul client cat nici de noul titular de contract. "
Eu am un cod client diferit fata de cel al fostului proprietar( nu am preluat contractul lui) iar ceea ce fac ei se numeste abuz. NU am semnat nici un formular in care se regaseste ca noul titular este de acord cu achitarea sumei pentru factura ce nu a fost inca emisa la data depunerii documentelor . Vor sa ma constranga ca eu sa platesc pentru ceea ce nu am consumat intr-o locuinta in care nu am stat si un contract pe care nu l-am avut (abia pe 28 octombrie 2008 am facut contract cu ei).NU inteleg de ce atunci cand am fost nu mi-au zis:"Domnule exista o suma restanta nu inchei conctract cu dumneavoastra pana nu plateste fostul proprietar??" ,mi-au zis k este o suma restanta si ca fostul proprietar are obligatia sa o plateasca.