De o saptamana am intrat si in imobilull al carui proprietar eram de un an. Incerc sa preiau contractele de utilitati la care am constatat pe rand ca sunt datorii cumulate cu penalitati se exprima in mii ron.
1) ApaNova spune: Nu puteti prelua contractul fara sa achitati restanta, chiar daca nu sunteti titularul de contract. Actul care atersta ca sunteti proprietar este mult mai vechi. trebuia sa anuntati ApaNova in termen de o luna ca ati devenit proprietar si care este starea juridica a imobilului. Nu am protestat , chiar daca nu s-a facut trimitere la niciun act normativ, considerand ca este vorba de o regula interna pentru a scapa mai usor de debitori. Am hotarat sa achit suma , dar am cerut sa mi se specifice pe chitanta ca am achitat eu in numele clientului lor rau platnic. Mi s-a raspuns ca pe ei nu-i intereseaza acest lucru. Nu am reusit sa aflu cum pot ajunge la o audienta mai sus, sau macar la Oficiul Juridic al societatii. N-ar trebui sa existe niste reguli simple la indemana clientului? Am intrebat de ce nu au oprit apa si mi-au raspuns ca asteptau sa se adune o suma mai mare. Mai mare decat? Sunt interesata sa rezolv problema in interesul meu, adica daca achit o suma atat de mare sa am si evidentiat acest lucru.
2) Asemanator spune si Distrigaz adica: nu pot specifica pe factura ca am achitat eu si nu titularul de contract.
Cu multumiri pentru solutii, Anton Grigore.
Pentru a nu va chinui in audieri si alte drumuri batute la ei repetat, incercati sa gasiti o alta modalitate de plata, de exemplu din cont bancar. Le platiti direct la banca, la ghiseu, faceti plata in contul specificat pe facturi, apoi le trimiteti prin fax sau mail, copia documentului bancar.
La ghiseu veti sopune ca dv. sunteti platitor si veti fi trecut ca atare.
Daca aveti in cont bancar, platiti din cont in cont, le trimiteti o copie a extrasului de cont si le mentionati ca ati facut astfel plata facturii nr. ... Dar daca faceti plata la ghiseu puteti mentiona pentru ce este facuta plata, de exemplu "c/v factura nr. ..."
Altfel, puteti purta cu ei o corespondenta scrisa pe aceasta problema, ar fi mai greu si de durata alte solutii.
Chitante orange
Alirox
Buna ziua,
Am o mare nelamurire, de curand mi-am transferat abonamentul Orange pe firma. La sfarsitul lunii, merg sa achit factura, platesc cu cardul bancar, ... (vezi toată discuția)