avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... penalitati
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

penalitati

Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca in statutul unei asociatii de proprietari nu a fost specificat sistemul de penalizari propriu si nici in adunarea generala, se pot calcula penalitati de intarziere?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:33, 16 Iulie 2010
elga50 a scris:

Dupa cum a aratat @adriantot, nu adunarea generala stabileste sistemul de penalizare, ci comitetul executiv.
daca intr-o sedinta a adunarii generale se discuta si se adopta impunerea penalizarilor, acestea devin obligatorii iar comitetul executiv trebuie sa ia masuri pentru ca aceasta decizie a AG sa-si atinga scopul . a nu se uita ca adunarea generala este forul superior de conducere a asociatiei de proprietari, deciziile acesteia fiind obligatorii pentru comitetul executiv !
Am vazut la un moment dat ca se discuta despre un proiect de lege care scutea restantierii de plata penalitatilor/majorarilor.


Este in vigoare si la ce se refera concret ?
Cititi aceasta discutie si va veti lamuri:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Penalizari in cadrul asociatiei de proprietari AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Cum se pot aplica penalizari in cadrul unei asociatii de proprietari? (vezi toată discuția)
Cine stabileste penalitatile? larisarazvan larisarazvan Buna ziua va rog sa-mi spuneti cine stabileste penalitatile de intarziere intr-o asociatie de proprietari intreb asta pentru ca in Lg.230/2007 scrie ca ... (vezi toată discuția)