Sunt din Timisoara si doresc sa ma debransez de la Colterm, pentru a-mi instala centrala pe gaz. Printre cerintele celor de la Colterm este si un referat tehnic:
prin H.C.L 239/2009 utilizatorii de energie termica au obligatia:
ART.254
(g) Sa nu modifice instalatiile de incalzire centrala aferente unui imobil condominial decat in baza unei documentatii tehnice care reconsidera ansamblul instalatiilor termice aprobata de catre furnizor, conform legislatiei in vigoare.
Pe cateva site-uri am citit ca pentru blocurile contorizate e suficient acordul Asociatiei de proprietari pentru debransare,
Intrebarea mea este daca exista scris in vreo lege ca in aceste conditii nu am nevoie de acest referat tehnic( pentru ca am inteles ca ar costa vreo 500 Ron)?
As vrea sa stiu acest lucru pentru a le putea raspunde si celor de la Colterm.
La ce va referiti cand folositi termenul "reziliere"?
Si in tot cazul reziliere de contract, in general, nu se aseamana deloc cu o demisie. Daca in contract sunt prevazute clauze specifice, rezilierea unilaterala este purtatoare de penalizari conforme cu conditiile contractului. Asta in general vorbind.
Pe de alta parte oricine poate contesta o hotarare a consiliului local in instanta.
Buna,
Multumesc mult pentru raspuns, scuze pentru intarziere. Poate comparatia cu demisia este nefericita dar am vrut sa pun in evidenta ca un contract poate inceta oricand chiar si numai cu acordul uneia dintre parti ( depinde de cauzele contractuale, bineinteles). In cazul de fata cele doua parti contractante sunt Colterm care este operatorul care ofera energie termica in regim centralizat si asociatia de locatari din care fac si eu parte. In acel contract nu apare nici semnatura locatarilor si nici numele lor.
Asta pe de o parte. Articolul citat mai sus face parte dintr-un regulament pus intr-o hotarare a consiliului local din 2007 si acel articol interzice deconectarea individuala intr-un codominiu in care nu s-au realizat deconectari individuale pana la intrarea in vigoare a respectivului regulament.
Eu am acceptul asociatiei de locatari si a vecinilor cu pereti comuni asa ca u inteleg de ce imi trebuie avizul Colterm de deconectare atat timp cat reprezentantul juridic (asociatia de locatari, sper ca pot sa-i spun asa ) si care ma reprezinta in relatia cu Colterm-ul este de acord.
Spun asta deoarece din informatii stiiu ca ei resping astfel de dosare pe baza acelui articol .
Intrebarea mea este daca este legitim ca primaria sa ma puna sa aleg sursa de energie termica pe care o doresc ei atat timp cand eu pot sa ma incalzesc si cu energie electrica . Pe de alta parte eu doresc sa ma deconectez deoarece calitatea seviciilor pe care le platesc la operator nu ma multumesc.
Bineinteles ca pot da pe oricine in judecata , problema este daca am baza legala pentru asta si sorti de izbanda.
De ce nu merge-ti la o firma care monteaza centrale termice si care se ocupa de toate de la cap la coada?.:O Aceste firme cer numai acordul asociatiei si eventual al vecinilor iar restul stiu ei legile mai bine si se ocupa chiar si de taierea si blindarea conductelor de unde doriti sa va decuplati.:O
Nu are treaba partea contractuala si cerintele colterm cu executia. Executantii cer acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru ca nu au cum sa faca montajul fara stirea lor, dar asta nu rezolva cerinta corecta sau incorecta a coltermului. Pentru a fi in legalitate trebuie depusa cererea la COLTERM la sediu sau eventual sa te judeci cativa ani cu ei.
Am intocmit si anul trecut multe documentatii de genul acesta si am intalnit persoane care au incercat in toate modurile posibile sa ocoleasca cererea de debransare definitiva de la colterm dar nu au reusit pana nu au depus toate actele necesare.
La noi in Galati firmele care executa montajul centralei se ocupa de tot.Solicitantul vine numai cu banutul si ceva aprobari de pe langa casa.Daca aceste firme nu s-ar descurca ar muri de foame.;)
Ce se poate face?
alejandra
buna ziua,as dori sa stiu ce pot face in cazul in care doresc sa ma debransez de la sistemul de incalzire centrala al \"termica\" si sa-mi montez centrala ... (vezi toată discuția)