avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general obligativitate punct de lucru
Discuție deschisă în Contabilitate în general

obligativitate punct de lucru

Buna ziua,
Am o intrebare: o firma de training care incheie un contract de prestari servicii intr-un alt judet decat cel in care isi desfasoara activitatea in mod curent, este obligat prin lege ca sala pe care o inchiriaza in judetul respectiv sa o inregistreze la Reg. Comertului ca si punct de lucru (avand venituri pe sala respectiva)? Mentionez ca sala este inchiriata pentru 3 saptamani. Contabilul meu spune ca s-a schimbat legea si ca esti obligat sa-ti deschizi punct de lucru in orice sala din tara in care faci venituri. Sunt un pic nedumerit....nu este suficient sa inchiriez sala respectiva prin contract de chirie, atata timp cat ma folosesc de ea doua-trei saptamani?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 08:55, 16 Iulie 2010
O solutie ar fi sa va adresati Registrului Comertului cu o declaratie model II prin care sa solicitati autorizarea desfasurarii de activitati in afara sediului social/profesional si a sediilor secundare (punctelor de lucru)
Da, dar pe mine nu ma intereseaza sa deschid puncte de lucru in toate orasele/judetele in care imi desfasor activitatea. Sa pierd timp pe la Reg. Comertului de fiecare data cand prind un contract in cadrul caruia sunt nevoit sa inchiriez 10 sali in 10 orase (sali de care ma folosesc 3-4 zile cat tine un training) mi se pare exagerat. Trebuie sa existe si o alta solutie. :hm::help:
parerea mea este ca puneti problema eronat : veniturile nu le obtineti pentru ca inchiriati o sala ci pentru ca in acea locatie tineti un curs. Inchirierea este o operatiune fara de care cursul nu se poate tine . Venitul dvs este suma achitata de fiecare cursant interesat de acel curs iar chiria pentru sala este o cheltuiala aferenta obtinerii venitului.
Vedeti mesaj privat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament - punct de lucru? Radu85 Radu85 Buna ziua, Va prezint situatia in care am nelamuriri: - detin PFA cu sediu social la propriul domiciliu (comert pe internet) - detin un (alt) apartament ... (vezi toată discuția)
Cum pot deschide punct de lucru Am facut un SRL in alt judet si vreau sa deschid punct de lucru la Bucuresti, nu am avut nici un fel de activitate pe acest SRL si nu sunt platitor de TVA asha ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere pentru infiintare firma si sediu social sau punct de lucru ? Alin_Mihai Alin_Mihai Buna ziua! Am o casa P+1 care este de inchiriat si am fost fost contactat de niste persoane care doresc s-o inchirieze pentru a infiinta o firma (firma ... (vezi toată discuția)