avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract de inchiriere pentru infiintare firma si ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract de inchiriere pentru infiintare firma si sediu social sau punct de lucru ?

Buna ziua!
Am o casa P+1 care este de inchiriat si am fost fost contactat de niste persoane care doresc s-o inchirieze pentru a infiinta o firma (firma momentan nu exista) si pentru a avea si sediul social.Am cateva nelamuriri si v-as ruga daca se poate sa ma sfatuiti :

1.Din punctul meu de vedere,adica al celui care inchiriaza este mai bine ca firma sa existe si sa figureze doar cu punct de lucru la adresa mea ?
2.Nu pot risca daca sunt neseriosi si accept sa fac contract cu ei dinainte (de a avea firma si a vedea clar ce activitate desfasoara) sa ma trezesc ca am contract cu cine stie ce firma care desfasoara cine stie ce activitate ?
3.Sau sa subinchirieze ori sa infiinteze mai multe firme pe adresa proprietatii inchiriate ?
4.In cazul in care nu platesc chiria sau aduc prejudicii este acelasi lucru din punct de vedere al evacuarii daca au sediu social sau punct de lucru,in sensul de a nu se lega de anumite chichite judecatoresti si a ma trezi ca nu-i pot evacua.

Va multumesc !







Puteti incheia contractul de inchiriere cu viitorii asociati dupa ce acestia obtin o rezervare de denumire de la ONRC cu numele viitoarei societati. In acest caz, veti mentiona ca obiectul contractului este inchirierea imobilului societatii in curs de constituire, care urmeaza sa aiba sediul social la adresa imobilului.
De asemenea, in contract puteti stipula orice clauza pe care o doresc partile, inclusiv interdictia de a se subinchiria sau subinchirierea doar cu acordul dvs.
Totodata, contractul de inchiriere, daca este sub semnatura privata (semnat doar de parti), acesta are putere executorie daca este inscris la adminstratia financiara. Asta inseamna ca daca locatarul nu va achita chiria, dvs puteti pune direct in executare contractul prin intermediul executorului judecatoresc, fara alte formalitati la instanta.
Pe langa cele mentionate mai sus, stipulati in contract ca, pe cheltuiala lor sa isi schimbe sediul la expirarea contractului
Multumesc pentru raspunsuri.
Contractul oricum se inregistreza la fisc.Am inteles ca-i pot da afara oricand in cazul neplatii chiriei dar doar prin intermediul judecatorului executoresc si asta pentru ca este firma sau nu conteaza cui inchiriezi (firma sau persoana fizica)? Si apropo de schimbarea sediului social la expirarea contractului am inteles ca nu-i pot obliga in nici un fel,doar daca-i dau in judecata si asta in cazul in care terminandu-se contractul si anuntand ORC acestia nu imi schimba ei de buna voie sediul social si asta pentru ca actele firmei au fost facute cu adresa respectiva.
Ultima modificare: Joi, 21 Mai 2015
Alin_Mihai, utilizator
Aceasta procedura s aplica indiferent daca este pj/pf.
In ceea ce priveste a doua intrebare, parerea mea este sa incheiati contractul de inchiriere pe un an, cu posibilitatea prelungirii acestuia prin acordul partilor. Daca nu veti fi multumit de modul in care se deruleaza contractul, nu-l mai prelungiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere adrian_velicu adrian_velicu Buna seara, Ma confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere a unui apartament intr_un imobil, cu un SRL care a expirat la 01.01.2010.Ei ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere cu clauza de subînchiriere adrian_velicu adrian_velicu Bună seara, Mă confrunt cu urmatoarea situatie: eu PF am un contract de inchiriere al unui apartament intr-un imobil, cu un SRL care a expirat la ... (vezi toată discuția)
Sediu social Daniela Onofrei Daniela Onofrei Buna ziua,am urmatoare intrebare :o societate are sediul social facut in baza unui contract de comodat cu o alta societate, pentru aceeasi adresa are si un ... (vezi toată discuția)