C.I. a scris:
eu am vazut mai multe cazuri,nu doar unul,in care,dupa ce sa dat o amenda contraventionala,politistii s-au intors,au invocat anumite motive si au dus persoanele la sectie pentru inceperea urmaririi penale.si repet,nu e un singur caz.se poate intampla orice,chiar daca incalca anumite principii.mai mult,procurorul ia mai aplicat si o amenda administrativa.deci,ne putem astepta la orice.
Ati vazut sau va inchipuiti ca ati vazut ? Nu s-a mai pomenit asa ceva ... Va rog sa ma corectati cu date care pot fi verificabile ... adica date care pot fi accesate de public , in temeiul legii 544 ...
Ptr ca , nu stiu daca va ganditi pana acolo , caci , daca o persoana ar fi sanctionata de 2 ori ptr aceeasi fapta , respectiva persoana care sanctioneaza , savarseste o infractiune ... abuz in serviciu se numeste :)
C.I. a scris:
nu ve-ti putea fi incadrat la ultraj.din mai multe motive.faceti plangere contraventionala impotriva procesului verrbal de contraventie.o sa vi-l anuleze instanta.
motive de nulitate absoluta:
- nu sunt mentionate obiectiunile contravenientului;
-nu este semnat de contravenient
:) Stimabile C.I. , o cam dati cu batzul in balta urat de tot ... nu va pricepeti la drept , asa cum nici eu nu ma pricep la medicina :)
Art 16/7 din OG 2/2001 prevede obligatia obiectiunilor contravenientului sub sanctiunea nulitatii procesului verbal ... Ori lipsa obiectiunilor este o nulitate relativa si nu absoluta coroborate cu art 105/2 CPC , in masura in care lipsa obiectiunilor nu cauzeaza o vatamare a intereselor legitime ale contravenientului ( a se vedea Decizia nr 22/2007 a sectiilor unite din ICCJ , referitoare la obiectiunilor contravenientului ) .
Pe de alta parte , lipsa semnaturii contravenientului nu constituie nici macar o neregularitate a procesului verbal . Este dreptul acestuia de a refuza semnarea acestuia , adica , astfel , este asigurat dreptul de a-si exprima liber vointa . :)
Tocmai de aceea , se instituie de catre legiuitor , prin art 19/1 a aceleiasi ordonante , obligatii ptr agentul constatator in cazul refuzului semnarii de contravenient .
Singurele nulitati absolute ale procesului verbal sunt cele expres prevazute de legiuitor si anume , cele din art 17 . :)