avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evaluare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evaluare imobil

buna ziua,
anul trecut la succesiunea casei parintesti am platit impreuna cu fratele meu 4000 ron , casa cu terenul fiind evaluata la 100000 euro. Fratele meu s-a dat in intretinere unei familii cu cota parte, familia respectiva dorind sa preia si partea mea prin sentinta judecatoreasca. Eu am cerut despagubire jumatate din suma evaluata. Acum am primit o citatie sa ma prezint la judecata dar in acte valoarea imobilului cu teren este de doar 30000 eiro.
Cum sa procedez, evident au scazut preturile de fata de anul trecut dar aceasta evaluare actuala mi se pare ridicola.
Cel mai recent răspuns: sorin_miu_tm , utilizator 08:14, 23 Iulie 2010
Daca cumva suma de 30.000 euro este mentionata in cuprinsul cerereii de chemare in judeata, atunci acesta valoarea reprezinta valoarea imobilului, dupa pretuirea reclamantilor.
Reclamantii au obligatia, conform art. 112 si urmat din codul de procedura civila, sa mentioneze valoarea imobilului in vederea stabilirii taxei de timbru.
Nu la aceasta valoare se va calcula sulta, ci la o valoare ce se va stabili printr-o expertiza tehnica.
Va sfatuiesc sa angajati un avocat, procesul nu este unul simplu.
Av. Mihai Vaduva
buna ziua,
multumesc de lamuriri, revin cu cateva precizari dar si cu alte intrebari.
Nu este nici un litigiu asupra proprietatii, eu sunt de acord sa cedez partea mea celor care l-au luat pe fratele meu in intretinere, problema este ca valoarea imobilului trecuta in citatie este foarte mica, 30000 fata de 100000 cat era la succesiune.
ok, Am inteles ca nu e valoarea reala ci doar o valoare pt stabilirea taxei de timbru.
Acum intrebarile, expertiza cine trebuie sa o faca, cand mi se aduce la cunostinta, inainte de proces sau in cursul procesului, cand voi putea afla valoarea reala si cand si cum o pot contesta ?

Va multumesc de sprijinsfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

va rog urgent un raspuns taxa timbru judiciar CTL CTL Buna seara, va rog sa ma ajutati cu o informatie, am deschis un proces pentru succesiune ,la deschiderea procesului am trecut ca valoare a imobilului de 20.000 ... (vezi toată discuția)
Evaluare imobiliara in vederea partajului succesoral cl710521 cl710521 Buna ziua, Speta este urmatoarea: am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent. Am convenit de comun acord cu fratele ca eu ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara de timbru de 3% Alynamycina Alynamycina Buna Ziua,am si eu niste nelamuriri in legatura cu un proces: Parinti sunt in proces si trebuie sa evalueze masa partajabila,intrebariile mele ... (vezi toată discuția)